Αντίθετη με την πρόταση των Δικηγορικών Εταιρειών για υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης των δικηγόρων η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας!

Την «πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της» με τις προτεινόμενες από τον Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος ρυθμίσεις, ιδίως εκείνων, που προβλέπουν την επιβολή υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την παροχή νομικών υπηρεσιών, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική της ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με την οποία εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της με προτεινόμενες από τον Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος ρυθμίσεις, ιδίως εκείνων, που προβλέπουν την επιβολή υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την παροχή νομικών υπηρεσιών, η οποία συνεπάγεται σημαντική οικονομική επιβάρυνση ιδίως για τις μικρομεσαίες δικηγορικές εταιρείες και μάλιστα στην ιδιαίτερα δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Στην επιστολή αναφέρεται πως είναι βέβαιο ότι η υποχρέωση αυτή για ασφαλιστική κάλυψη θα επεκταθεί σύντομα σε όλους τους δικηγόρους, επιβαρύνοντας περαιτέρω την ήδη δυσμενή οικονομική τους κατάσταση.

«Επίσης, το δικηγορικό σώμα είναι διαχρονικά αντίθετο σε ρυθμίσεις που κάμπτουν τη φύση της δικηγορικής εταιρείας ως προσωπικής και εισάγουν κεφαλαιουχικά στοιχεία σε αυτή.

Οι προτάσεις αυτές του ΣΔΕΕ ουδέποτε τέθηκαν σε γνώση των θεσμικών οργάνων του δικηγορικού σώματος, τα οποία αναγνωρίζονται, άλλωστε, και από το νόμο ως σύμβουλοι της πολιτείας στα σχετικά θέματα (άρθρα 90 περ. ε και 134 παρ.2 Κώδικα Δικηγόρων)», αναφέρεται στην επιστολή.

Δείτε αναλυτικά το κείμενο στο dsa.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]