Η Glassdrive συμβουλεύει: Φροντίστε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας!

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου είναι ένα εκ των σημαντικότερων αναλώσιμων στοιχείων, καθώς είναι εκείνα που το «συνδέουν» με την άσφαλτο εξασφαλίζοντας τις ομαλές αλλαγές κατεύθυνσης, όπως αυτές ορίζονται από τον οδηγό, το έγκαιρο φρενάρισμα και γενικότερα το να αποφεύγονται «κακοτοπιές» και ατυχήματα, που μπορεί να κοστίσουν σε χρήμα και όχι μόνο. Επειδή , όμως, στις μέρες μας μια αλλαγή ελαστικών δεν κοστίζει και λίγα χρήματα, ξέρετε με ποιους τρόπους θα αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής των ελαστικών σας, φροντίζοντας τα παράλληλα προκειμένου να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση; Ας δούμε 5 πράγματα που πολλοί δεν γνωρίζουν και σίγουρα πρέπει να μάθετε σύμφωνα με την autotriti.gr

Αποφεύγουμε τις Λακκούβες

Οι λακκούβες των δρόμων, καραδοκούν να καταστρέψουν τα ελαστικά μας σε κάθε επαφή μαζί τους. Είναι δεδομένο λοιπόν πως πρέπει να προσαρμόσουμε την οδήγησή μας έτσι ώστε να τις αποφεύγουμε χωρίς ωστόσο να θέτουμε σε κίνδυνο κανέναν άλλον συνάνθρωπό μας. Αν υπό αυτό το πρίσμα δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποφύγουμε κάποια λακκούβα, τότε πρέπει να περάσουμε μέσα από αυτή με την χαμηλότερη ταχύτητα.

Προσοχή στο παρκάρισμα

Όταν επιλέγουμε να παρκάρουμε κάπου δεν πρέπει να εξετάζουμε μόνο τον διαθέσιμο χώρο που έχουμε αλλά και τι μπορεί να βρίσκεται σε αυτό τον χώρο. Παρκάρισμα πάνω από κηλίδες, λάδια, διαλυτικά ή σε χώρους που πιθανόν υπάρχουν βίδες, καρφιά και πρόκες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μας οδηγήσουν στο βουλκανιζατέρ καταστρέφοντας το, ή τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας. Στην περίπτωση που παρκάρουμε κοντά σε πεζοδρόμιο καλό είναι να μην έχουμε επαφή μαζί του, καθώς μπορεί να προκληθεί ζημιά στα ελαστικά μας.

Ελέγχουμε τις πιέσεις

Για την γενικότερη κατάσταση των ελαστικών μας, σημαντικό ρόλο παίζουν οι πιέσεις αέρα που έχουν. Για το λόγο αυτό ελέγχουμε συχνά την πίεση του αέρα των ελαστικών μας σύμφωνα πάντα με αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής και που προσαρμόζεται ανάλογα με τις διαστάσεις του ελαστικού που εφοδιάζουν το αυτοκίνητό μας αλλά και το βάρος του τη δεδομένη στιγμή. Λιγότερη πίεση από αυτή που ορίζει ο κατασκευαστής αυξάνει την κατανάλωση και τον θόρυβο και φυσικά, φθείρει γρήγορα το ελαστικό. Τα ελαστικά «χάνουν» αέρα ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες, καθιστώντας έτσι τον έλεγχό τους επιβεβλημένο τουλάχιστον μια φορά το μήνα και πάντα όταν είναι κρύα.

Εναλλαγή ελαστικών

Μια απλή μέθοδος για να διατηρούμε την καλή κατάσταση των ελαστικών μας αλλά και να αυξήσουμε την διάρκεια ζωής τους, είναι να τα εναλλάσσουμε κάθε περίπου 10.000 χλμ. Τα ελαστικά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου μας φθείρονται πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα ελαστικά στο πίσω μέρος οπότε η συχνή εναλλαγή τους συμβάλλει στην πιο ομοιόμορφη φθορά τους. Η εναλλαγή σημαίνει ότι τα εμπρός ελαστικά θα τοποθετηθούν πίσω και πάντα αλλάζοντας τα ελαστικά της ίδιας πλευράς (π.χ. το εμπρός δεξί θα πάει πίσω δεξιά).

Ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση

H διαδικασία ζυγοστάθμισης είναι μια από τις «υποχρεώσεις» μας αν θέλουμε να διατηρούμε τα ελαστικά μας σε καλή κατάσταση. Η ζυγοστάθμιση φροντίζει έτσι ώστε η μάζα στην περιφέρεια της ζάντας να κατανέμεται ισομερώς και να εξαλειφθούν στατικές ή δυναμικές ανισορροπίες. Με πιο απλά λόγια, όταν το αυτοκίνητό μας παρουσιάζει «τρέμουλο» σε ταχύτητες από 100 έως 140 χλμ./ώρα τότε χρειάζεται ζυγοστάθμιση, ζύγισμα δηλαδή του κάθε τροχού που γίνεται με την επίσκεψή μας σας βουλκανιζατέρ. Κατά την περιστροφή του τροχού, ο υπολογιστής υποδεικνύει το σημείο και το μέγεθος της μάζας που πρέπει να τοποθετηθεί στη ζάντα ώστε να διορθωθεί η ανομοιομορφία στην κατανομή της μάζας.

Ευθυγράμμιση: Η ευθυγράμμιση είναι η διαδικασία που μεταβάλλει την γεωμετρία του αυτοκινήτου και πρέπει να γίνεται σε οποιαδήποτε αλλαγή εξαρτήματος που επηρεάζει την συμπεριφορά του οχήματος, πχ αλλαγή ελαστικών, αμορτισέρ κ.λπ. Αν το όχημά μας παρεκκλίνει της πορείας του ή φθείρει ανομοιόμορφα τα ελαστικά, θα πρέπει να προβούμε σε έκτακτη ευθυγράμμιση.

Για τα ελαστικά του αυτοκινήτου ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές! Για κρύσταλλα αυτοκινήτου, βρείτε μια Glassdrive!

Παρατηρήσατε χτύπημα ή μικρή ρωγμή σε κάποιο από τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σας; Στη Glassdrive, επισκευάζουν και αντικαθιστούν όλα τα κρύσταλλα από κάθε μάρκα αυτοκινήτου. Φροντίζουν τα πάντα για εσάς, ακόμα και τα έγγραφα που ζητά η ασφάλεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επιδιόρθωση κρυστάλλου στο αυτοκίνητο είναι γρήγορη και καθαρή εργασία. Η επισκευή διαρκεί μόνο 20 με 30 λεπτά και μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα. Εάν υπάρχει κινητή μονάδα κοντά σας, είναι δυνατή η επισκευή κρυστάλλου του αυτοκινήτου σας στο σπίτι ή την εργασία σας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]