Η Δήμητρα Λύχρου στο InsuranceForum.gr. Διευκρινίσεις για θέματα που αφορούν την εφαρμογή της οδηγίας IDD.

Η έντονη φημολογία αναφορικά με την  προσαρμογής της Οδηγίας 2016/97 (IDD) στο Ελληνικό δίκαιο, όπως αυτή προκύπτει εν αναμονή του σχετικού Σχεδίου Νόμου από την αρμόδια Νομοπαρασκευαστική επιτροπή αλλά και από τα αιτήματα όλων των φορέων του Κλάδου για αναβολή  ενός έτους, εύλογα προβληματίζει τη διαμεσολάβηση.

Το Insuranceforum επικοινώνησε με  την κα.Λύχρου , Πρόεδρος ΠΟΑΔ – ΕΕΑΕ – ΕΑΔΕ και μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την προσαρμογή της  Οδηγίας 2016/97 (IDD) αφού είναι ένα από τα πλέον αρμόδια άτομα για την  έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση του κλάδου επί του θέματος.

Στο ερώτημα του Insuranceforum που αφορούσε στο χρόνο ολοκλήρωσης του έργου της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής , η κα.Λύχρου ανέφερε ότι «Η Νομοπαρασκευαστική προχωρά στην επεξεργασία της Οδηγίας και αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της έως τα μέσα Νοεμβρίου , μετά την παράταση που έλαβε».

Επιπλέον , αναφορικά με το τι θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση του σχεδίου νόμου και τους πιθανούς χρόνους της διαβούλευσης επ’ αυτού  , η κα. Λύχρου ανέφερε ότι « το Σχέδιο Νόμου θα  κατατεθεί στο Υπουργείο και εν συνεχεία θα αναρτηθεί σε διαβούλευση. Αν υπάρξει παράταση για ένα έτος για την εφαρμογή της Οδηγίας, όπως ζητείται και από το BIPAR (Διαμεσολάβηση) και από την INSURANCE EUROPE (Εταιρείες), τότε θα υπάρξει ικανός χρόνος και για διαβούλευση και για προετοιμασία όλων. Άλλως οι χρόνοι είναι περιορισμένοι».

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η ΕΑΔΕ, διευκρινίζει ότι το αίτημα της αναβολής αφορά μόνο στους χρόνους και στις διαδικαστικές προετοιμασίες των ενδιαφερομένων μερών  και όχι  διαφοροποιήσεις ή ενστάσεις για το περιεχόμενο της IDD, όπως αφέθηκε να εννοηθεί σε διάφορα δημοσιεύματα.

Η ΕΑΔΕ, στην ανακοίνωση της συμπληρώνει ότι  είναι σταθερά προσηλωμένη στη διαφάνεια στις σχέσεις όλων των εμπλεκομένων μερών (των εταιριών, των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και των πελατών) αλλά και στην άσκηση αντικειμενικού ελέγχου και εποπτείας σε όλα τα δίκτυα (Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, Διανομείς προϊόντων και  ασκούντες Δευτερευόντως το επάγγελμα).

Τέλος , η ΕΑΔΕ καλωσορίζει για ακόμα μια φορά τις αλλαγές που προτάθηκαν από την IDD καθώς κρίνονται αναγκαίες για την διόρθωση και συμπλήρωση της IMD και του π.δ.190/2006 .

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]