Γιατροί του ΕΣΥ πληρώνουν πια από την τσέπη τους τις αγωγές για ιατρική αμέλεια

Τους τελευταίους μήνες δεκάδες γιατροί οδηγούνται στα δικαστήρια με την κατηγορία της ιατρικής αμέλειας και των ιατρικών επιπλοκών, καταβάλλοντας μάλιστα οι ίδιοι τα έξοδα, όπως του αξιώνει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Η εγκύκλιος διατυπώνει ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα καλούνται να καταβάλουν τις αστικές αποζημιώσεις σε περιπτώσεις επιπλοκών ή ιατρικών λαθών, όπως είναι γνωστό στο ευρύ κοινό. Κάτι που μέχρι πρότινος δε συνέβαινε καθώς την αστική ευθύνη αναλάμβαναν τα νοσοκομεία.

Ο ιατρικός κλάδος με τη σειρά του περνά στη αντεπίθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Διευθύντριας της  Παιδιατρικής Κλινικής του Βόλου που απάντησε με εξώδικο στη γιαγιά ενός παιδιού που είχε τσιμπηθεί από φίδι. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το thenewspaper.gr, η παιδίατρος που κατηγορήθηκε από τη γιαγιά του παιδιού σε διάφορα ΜΜΕ ότι αδιαφόρησε και δε χειρίστηκε καλά το περιστατικό, απέστειλε εξώδικο με το οποίο αναλύει βήμα προς βήμα τα όσα συνέβησαν, χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης καθώς μεταφέρει ακόμη και τις ώρες και τα λεπτά των κινήσεων που έγιναν.

Πάντως, η συγκεκριμένη ενέργεια-απάντηση της γιατρού βρίσκει απολύτως σύμφωνη την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) η οποία από την πρώτη στιγμή είχε αντιδράσει στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέποντας μάλιστα ότι θα ξεκινήσει πάρτι αγωγών στο ΕΣΥ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει προβεί σε καμία αλλαγή της συγκεκριμένης εγκυκλίου με αποτέλεσμα οι γιατροί των νοσοκομείων να είναι καθημερινά εκτεθειμένοι.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]