Γ.Βοτσαρίδης:Οι Έλληνες δεν ασφαλίζονται a priori αλλά a posteriori.Προτάσεις για την προώθηση της ασφαλιστικής συνείδησης(asfalisinet.gr)

Στην 16η Ημερίδα του insuranceforum.gr και του ΣΕΜΑ, στην Αθήνα, ο κ Βοτσαρίδης,επικέντρωσε την ομιλία του στο θέμα υπό ασφάλισης των Ελλήνων και στην έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης στον Έλληνα, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν ασφαλίζεται a priori αλλά a posteriori.

Αναφερόμενος στο γεγονός της χαμηλής ασφαλιστικής συνείδησης επισήμανε ότι πρέπει να αποτελέσει βασικό στόχο της ασφαλιστικής αγοράς,τονίζοντας ότι στο θέμα αυτό υπάρχει διαχρονικά αδράνεια και της ίδιας της αγοράς.

Επίσης, σημείωσε ότι ο Έλληνας ασφαλίζεται μόνο σε ότι είναι υποχρεωτικό, ενώ υπογράμμισε και τις ευθύνες της πολιτείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση των σεισμών. Ενώ προωθεί πχ την υποχρεωτικότητα για το ενεργειακό πιστοποιητικό της κατοικίας θα μπορούσε να είχε επιβάλει την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης της κατοικίας για τους σεισμούς, που είναι πιο σημαντική.

Ακόμη, σχετικά με την χρησιμότητα της ασφάλισης είπε ότι αυτή είναι πιο αναγκαία για τους αδυνάτους και όχι για τους εύπορους. Ένας εύπορος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ανεπάντεχο γεγονός η μία ζημιά σε αντίθεση με τους οικονομικά αδυνάτους, που αν δεν είναι ασφαλισμένοι, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν αντίστοιχες καταστάσεις.

Πηγή: asfalisinet.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]