Η KPMG ανακοινώνει ότι θα επιτύχει μηδενική εκπομπή άνθρακα έως το 2030

Στόχος η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και η παροχή λύσεων για την κλιματική αλλαγή για τις εταιρείες-μέλη, τους πελάτες και την κοινωνία

Η KPMG ανακοίνωσε την πρόθεσή της να έχει επιτύχει μηδενική εκπομπή άνθρακα έως το 2030, στο πλαίσιο της συνεχούς εστίασής της στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και την παροχή λύσεων για την κλιματική αλλαγή για τις εταιρείες-μέλη, τους πελάτες της και την κοινωνία.

Για να στηρίξει τον στόχο αυτό, ο παγκόσμιος οργανισμός έχει προσυπογράψει μια σειρά νέων κλιματικών δράσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου στόχου για 1,5°C, στοχεύοντας στην επίτευξη 50% μείωσης των άμεσων και έμμεσων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) της KPMG έως το 2030.

Επιπλέον, οι εταιρείες της KPMG έχουν συλλογικά δεσμευθεί για:

  • 100% Ανανεώσιμο Ηλεκτρισμό έως το 2022 στις χώρες του παγκόσμιου ΔΣ (Board Countries), και έως το 2030 για το ευρύτερο δίκτυο
  • Αντιστάθμιση τυχόν υπολειπόμενων εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου μέσω εξωτερικά πιστοποιημένων εθελοντικών αντισταθμίσεων άνθρακα για πιθανά υπόλοιπα που δεν μπορούν να αφαιρεθούν από τις λειτουργίες και την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας.

Η KPMG υιοθετεί μια αυστηρή προσέγγιση, έχοντας εντάξει στο δυναμικό της εξειδικευμένα στελέχη που θα χαράξουν την πορεία της KPMG προς την απεξάρτησή της από τον άνθρακα, και βάσει αυτού, έχει αναπτύξει ένα μοντέλο πρόβλεψης άνθρακα για τις εταιρείες-μέλη της KPMG που δίνει τη δυνατότητα καθορισμού στόχων από τη βάση προς την κορυφή.

Το μοντέλο αυτό χαρτογραφεί τον αντίκτυπο και τις πηγές των εκπομπών και το πώς μια αλλαγή στην πολιτική, για παράδειγμα στα επαγγελματικά ταξίδια, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Για να εξασφαλίσει ότι οι κλιματικές δράσεις των εταιρειών της έχουν αποτέλεσμα, η KPMG θα παρακολουθεί επίσης την πρόοδο προς τις νέες δεσμεύσεις, κάνοντας μετρήσεις και υποβάλλοντας εκθέσεις στον οργανισμό αξιολόγησης CDP (το πρώην Carbon Disclosure Project) και την πρωτοβουλία Science Based Targets Initiative.

Η εταιρεία μας θα συνεργάζεται στενά με τους ανθρώπους της, παρέχοντας εκπαίδευση στο ανθρώπινο δυναμικό πάνω στις νέες δεσμεύσεις και δίνοντας κίνητρα στις ομάδες για να στηρίξουν την πορεία μας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Ο Bill Thomas, Global Chairman & CEO της KPMG International, αναφέρει «Έχουμε κάνει πραγματική και πολύτιμη πρόοδο στις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε τις εταιρείες-μέλη της KPMG και τους πελάτες μας να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε όλοι παγκοσμίως σε σχέση με την κλιματική αλλαγή σημαίνει ότι πρέπει να πάμε ακόμα παραπέρα.

Είμαι ικανοποιημένος με τις νέες δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν, καθώς θα βοηθήσουν να επιταχύνουμε τις φιλοδοξίες μας για την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, εμπνέοντας εμπιστοσύνη μεταξύ των ομάδων και των εταίρων μας, και παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη διαμόρφωση του μέλλοντός μας.

Το σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα θα βοηθήσει όχι μόνο τη δική μας πρόοδο προς τον περιορισμό των επιδράσεων της κλιματικής αλλαγής στον κόσμο του μέλλοντος, αλλά θα συνεισφέρει επίσης στις προσπάθειες των πελατών μας να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακά τους σε όλο το εύρος της επιχείρησής τους. Με αυτή τη νέα σειρά παγκόσμιων δεσμεύσεων για ολόκληρο το δίκτυο της KPMG, είμαι βέβαιος ότι παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις σήμερα που θα κάνουν τη διαφορά αύριο».

Η ανακοίνωση στηρίζεται στην πρόοδο που έχει σημειώσει έως σήμερα η KPMG στη μείωση του συλλογικού της αντίκτυπου στον πλανήτη. Πριν την πανδημία της νόσου COVID-19, η εταιρεία μας παγκοσμίως είχε μειώσει τις καθαρές εκπομπές άνθρακά της ανά Ισοδύναμο Πλήρους Απασχόλησης (FTE) κατά περίπου ένα τρίτο την περασμένη δεκαετία, ξεπερνώντας τους ίδιους της τους στόχους. Είναι επίσης σε καλό επίπεδο για την επίτευξη του στόχου της για το 2020 για 60% ανανεώσιμη ενέργεια.

Οι εταιρείες της KPMG εργάζονται με πελάτες σε όλον τον κόσμο υποστηρίζοντάς τους στη μείωση της επιχείρησης και της εφοδιαστικής τους αλυσίδας από τον άνθρακα, καθώς και στην ενσωμάτωση της ατζέντας ESG (περιβάλλον, κοινωνία και εταιρική διακυβέρνησης) σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους. Το KPMG IMPACT, που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, συνδυάζει την τεχνογνωσία των εταιρειών της KPMG στην υποστήριξη πελατών για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, με τον στόχο για επίτευξη ανάπτυξης βάσει σκοπού και προόδου στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs).

Σχολιάζοντας την εν λόγω ανακοίνωση, ο Richard Threlfall, Global Head του KPMG IMPACT, δήλωσε «Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω την KPMG να ενισχύει τη συλλογική δέσμευσή μας για την παγκόσμια ατζέντα για την κλιματική αλλαγή υιοθετώντας επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους με το σχέδιο μείωσης άνθρακα που ανακοινώθηκε. Στην KPMG έχουμε την ίδια ευθύνη με τους πελάτες μας για ταχεία μείωση και εν τέλει αντιστροφή της συνεισφοράς μας στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Διευρύνοντας περαιτέρω τις δεσμεύσεις μας στον τομέα αυτό, πιστεύω ότι είμαστε σε καλύτερη θέση να εργαστούμε και να συνεργαστούμε με τους πελάτες μας ώστε να τους βοηθήσουμε και αυτούς να απεξαρτηθούν ως επιχειρήσεις από τον άνθρακα».

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]