Το ΕΕΑ καλεί σε διάλογο την ΝΝ

Με ανοικτή επιστολή του προς την κα Μαριάννα Πολιτοπούλου, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών καλεί την ΝΝ στο τραπέζι του διαλόγου, με θέμα συζήτησης τις συμβάσεις των διαμεσολαβητών.

«Κυρία Πολιτοπούλου μη διχάζετε άλλο την αγορά.

Η  άκαμπτη στάση που ακολουθεί  έως σήμερα η ΝΝ είναι φανερό ότι διαιρεί την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, δηλαδή προκαλεί ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν κλάδο.

Και επειδή η τακτική της εταιρείας καθορίζεται με αποφάσεις της διοίκησης, λέμε ηχηρά:

«Κυρία Πολιτοπούλου δώστε λύση τώρα. Βάλτε τέλος σε ένα θλιβερό συμβάν».

Αυτή είναι η σωστή απόφαση. Η ορθή επιλογή. Προς όφελος της ιδιωτικής ασφάλισης, και των ανθρώπων της, καθώς, θα εξαλείψει τα όσα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί έως σήμερα από την επιλογή της εταιρείας (ΝΝ) ως προς την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Η πορεία της ΝΝ, είναι αντίθετη τόσο με τη βούληση του νομοθέτη όσο και με την κατεύθυνση της υπόλοιπης αγοράς, διότι, το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών έχει ακολουθήσει τα όσα επιβάλλει η νομοθεσία.

Η ασυμφωνία μιας εταιρείας με τις άλλες του κλάδου στον οποίο ανήκει δε συνιστά δικαίωμα, απόφαση ή αυτόνομη προτίμηση, αλλά απομονωτισμό, και διαφοροποίηση από αρχές, σταθερές και δομές που ηθικά πρωτίστως  δεν θα έπρεπε να παραβιάζονται. Άλλωστε αποτελεί δυσάρεστη πραγματικότητα οι ασφαλιστικοί πράκτορες της ΝΝ να δρουν σήμερα με σημαντικά περιορισμένα δικαιώματα συγκριτικά με τους συναδέλφους τους των άλλων εταιριών.

Αυτό ζητάμε και από την ΝΝ. Να μη συνεχίσει αυτή την τακτική.

Να ενταχθεί με συνέπεια στη ροή του τομέα που ανήκει και να ακολουθήσει την οδό της ενότητας, της σύμπνοιας, της ομαλής συμπόρευσης.

Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει και η νομοθετική κατεύθυνση.

Η σημερινή στάση της ΝΝ HELLAS είναι επιβλαβής ακόμα και για την ίδια. Δημιουργεί δύσφορες συνθήκες για το στελεχιακό της δυναμικό το οποίο εισπράττει την πίεση από το περιβάλλον και δέχεται τον αντίκτυπο άμεσο και έμμεσο από την αρνητική τοποθέτηση της εταιρείας απέναντι σε ένα καθοριστικό επαγγελματικό κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης. Είναι μια πραγματικότητα δύσκολη.

Η μητρική ΝΝ στην Ολλανδία, η ελληνική εποπτική αρχή, ΔΕΙΑ, γνωρίζουν τι συμβαίνει και πλέον είναι επιλογή της ΝΝ Hellas να αποτυπώσει στις συμβάσεις του δικτύου της αυτό που η νομοθεσία με ακρίβεια ορίζει.

Τώρα έπεται και η παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έχει γίνει κοινωνός της κατάστασης και καλείται να δώσει τη δική του προτροπή και  σύσταση για την αποκατάσταση των όσων έχουν προκληθεί εδώ και μήνες από την στάση της ΝΝ Hellas.

Μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Να ξεφύγουμε από το παρελθόν. Να προχωρήσουμε ενωμένοι και χωρίς διάσταση στο μέλλον, ως αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, ως κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ως οντότητες που συμβάλλουμε στην δημιουργία καλύτερων συνθηκών για την κοινωνία και το κράτος.

Αυτή την ώρα δεν διεκδικείται νίκη. Στις λύσεις δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Κυρία Πολιτοπούλου. Σας καλούμε εκ νέου σε διάλογο για να λυθεί το θέμα.»

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]