Συσπειρώνεται η ασφαλιστική διαμεσολάβηση μετά τη συνάντηση Πανελλαδικών Σωματείων με τη Διοίκηση του Ε.Ε.Α.

Δράσεις και πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης συζητήθηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 κατά τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο γενικός γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης  με τους προέδρους της ΠΟΑΔ κ. Τ. Μιχαλόπουλο,  του ΠΣΑΣ κυρία Θ. Γουργούλη, του ΠΣΣΑΣ κ. Ι. Τοζακίδη, της ΕΕΑΕ κυρία Δ. Λύχρου και του ΣΕΜΑ κ. Μ. Τζωρτζωρή.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, επαναδιατυπώθηκε η στήριξη του Ε.Ε.Α. προς κάθε πρωτοβουλία των Σωματείων που αφορά στην ποιοτική και ποσοτική εξέλιξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Τονίστηκε η σημασία της πανελλαδικής συνένωσης των Σωματείων, η συμπόρευσή τους και η ενιαία παρουσία τους σε κάθε διεκδίκηση του κλάδου, για την οποία υπάρχει η αρωγή του Ε.Ε.Α.. Στοχοθετήθηκε η διεξαγωγή  Συνεδρίου Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και η πραγματοποίηση της 2ης  Εθνικής Συνδιάσκεψης για τον κλάδο.

Επίσης, συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α. σχετικά με την υπό εξέλιξη κλαδική μελέτη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, τη συμπλήρωση ωρών σε όσους υπολείπονται στο θέμα της επαναπιστοποίησης, καθώς και τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του συμβολαίου αστικής ευθύνης που ενεργοποίησε  το Ε.Ε.Α. μέσω του e-επιμελητήριο, στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης των μελών του.

Οι παριστάμενοι πρόεδροι μετέφεραν στους εκπροσώπους της διοίκησης του Ε.Ε.Α. τα μηνύματα που λαμβάνουν από τα μέλη τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν αναφορές σε κομβικά θέματα όπως η άμεση επίλυση του θέματος συμμόρφωσης της ΝΝ στην νομοθεσία και η τήρηση όλων όσων καθορίζονται από αυτήν. Επισημάνθηκε η ανάγκη συλλογικών άμεσων ενεργειών για την επίλυση του θέματος.

Ακόμα συζητήθηκε και η κυοφορούμενη πρόταση για δημιουργία Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, κάτι για το οποίο το Ε.Ε.Α., όπως αναφέρθηκε θα παράσχει στήριξη. Καταληκτικά, επανασυζητήθηκε η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη και η περαιτέρω πορεία της βάσει των συμπερασμάτων που είχαν εξαχθεί και των όσων συμφωνήθηκαν.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]