Έκθεση ζωγραφικής της Mary Cox με τίτλο «Unruly Phenomena» στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», η έκθεση έργων τέχνης της Mary Cox, Αμερικανίδας ζωγράφου με ελληνική υπηκοότητα, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1993.

Κεντρικό θέμα των έργων είναι τα αγριολούλουδα και οι θάμνοι που συνθέτουν το Αττικό τοπίο και συχνά αναφέρονται ως ζιζάνια. Εξ ου και ο τίτλος της έκθεσης, «Unruly Phenomena», καθώς η λέξη «unruly» σημαίνει άγρια, ανεξέλεγκτα και δεν υπόκεινται σε πειθαρχία.

Σε αυτήν τη σειρά έργων, κάθε πίνακας βασίζεται σε φωτογραφίες, οι οποίες μεγεθύνονται για να αναδειχθούν λεπτομέρειες που συχνά παραβλέπονται.

Επιπλέον, στην έκθεση συμπεριλαμβάνεται και μια σειρά έργων – ψηφιακές εκτυπώσεις διαφόρων κολάζ που έχει δημιουργήσει η Mary Cox, χρησιμοποιώντας αντίγραφα έργων ζωγραφικής που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά τέχνης.

«Το κάθε έργο είναι ουσιαστικά ένα αμάλγαμα έργων τέχνης που έχω οικειοποιηθεί, παίζοντας με το χρώμα, τη σύνθεση και την κλίμακά τους», θα πει η καλλιτέχνης και θα προσθέσει: «Η απόρριψη της ιδέας της πρωτοτυπίας που είναι εγγενής στην οικειοποίηση και η συγχώνευση διαφορετικών στυλ οδηγεί σε μια αναπάντεχη κι ευχάριστη μεταμόρφωση».

H Mary Cox  έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Καλές Τέχνες από την Ακαδημία των Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Από το 1999 έως τις μέρες μας έχει παρουσιάσει το έργο της σε γκαλερί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2014 συνδιευθύνει και συνεπιμελείται τον εναλλακτικό χώρο σύγχρονης τέχνης, FokiaNou Art Space.

Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας έχει ασχοληθεί με διάφορα θέματα και έχει δοκιμαστεί σε διαφορετικά μέσα, από μικτή τεχνική, σε μια σειρά έργων για τη μετανάστευση που παρουσιάστηκε σε μια Μπιενάλε στη Σουηδία το 2011, έως πίνακες φωτορεαλιστικής τεχνικής με θέμα τις παλιές κατοικίες των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων της Αθήνας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Απριλίου 2019.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]