Εκστρατεία για κανόνες της Ε.Ε στον έλεγχο των δεδομένων του οχήματος από τον οδηγό #Data4Drivers. Πάρτε μέρος

Σήμερα άρχισε η υλοποίηση της εκστρατείας # Data4Drivers η οποία καλεί την Ε.Ε. να χαράξει πολιτική προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι οδηγοί – και όχι κατασκευαστές οχημάτων – θα ελέγχουν ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των οχημάτων τους και για ποιο σκοπό.

Όταν ένα όχημα παράγει δεδομένα που μπορούν να αναχθούν στον ιδιοκτήτη / οδηγό του, τα δεδομένα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σύμφωνα με τον κανονισμό για την προστασία δεδομένων της Ε.Ε.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει οι οδηγοί να αποφασίζουν ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση αυτά τα δεδομένα και για ποιο σκοπό.

Η καμπάνια #Data4Drivers που έχει ξεκινήσει καλεί την Ε.Ε. να αναλάβει νομοθετική δράση για να εξασφαλίσει ότι κάθε τεχνολογική λύση για την πρόσβαση σε στοιχεία του οχήματος ώστε να επιτρέπει στους οδηγούς να αποφασίζουν με ποιους μοιράζονται τα δεδομένα τους.

Η Insurance Europe καλεί τους οδηγούς να υπογράψουν τη σημαντική αυτή την αναφορά για να τονίσει την ανάγκη για νομοθετικής δράσης της ΕΕ για να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί παραμένουν στη θέση του οδηγού όσον αφορά και τα δεδομένα εντός του οχήματος τους.

Μπορείτε να υπογράψετε την αίτηση και να μάθετε ποιες οργανώσεις υποστηρίζουν την εκστρατεία εδώ [Η σχετική φόρμα είναι και στην Ελληνική Γλώσσα]

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]