Νέο WEBINAR για τις Επενδύσεις Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης από την Prudential B. Marghios & Partners

H Prudential B. Marghios & Partners με την πολύτιμη υποστήριξη του insuranceforum.gr οργανώνουν μία ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ενημέρωση σχετικά με Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης. Το webinar θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Απριλίου 2020, στις 18:00 με τίτλο «Επενδύσεις Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης: Εργαλεία, μέτρα κίνδυνου και αξιολόγηση».

Ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ανθρωπέλος Μιχάλης, Πρόεδρος των Επενδυτικών Επιτροπών των Επαγγελματικών Ταμείων ΕΤΕΑΠΕΠ (Εταιρείες Πετρελαιοειδών), ΤΕΑΕΕΚΕ (Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας) και ΤΕΑΙΣΘ (Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης), θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των ΤΕΑ.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής επιμόρφωσης θα αναλυθούν επίσης, τόσο οι σωστοί τρόποι υπολογισμού αποδόσεων και επενδυτικών κινδύνων, αλλά και ποια είναι τα καταλληλότερα μέτρα αξιολόγησης των διαχειριστών. Παράλληλα, θα γίνει μια σύνοψη των κύριων επενδυτικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται στα επενδυτικά σχήματα συνταξιοδοτικών ταμείων σε διεθνές επίπεδο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάγκη προσαρμογής των επενδυτικών στόχων στην ηλικιακή διάρθρωση των μελών ενός ΤΕΑ.

Απευθύνεται στα μέλη Δ.Σ. των ΤΕΑ, στα μέλη των επενδυτικών επιτροπών, καθώς και σε όλα τα μέλη των ΤΕΑ και σε όποιον ενδιαφέρεται για επενδύσεις συνταξιοδοτικών ταμείων. Προσφέρεται εντελώς δωρεάν χάρη στην πρωτοβουλεία κοινωνικής ευθύνης «Stay safe, stay connected» της Insurance Innovation και θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Απριλίου 2020, στις 18:00 – 19:30.  

Για την παρακολούθηση του webinar επισκεφτείτε την ιστοσελίδα κατά την ώρα διεξαγωγής του.

Πιο συγκεκριμένα, το webinar θα δομηθεί με βάση την παρακάτω θεματολογία:

 1. Που επενδύουμε;
  1. Επενδύσεις σταθερού εισοδήματος
  2. Μετοχές
  3. Αμοιβαία Κεφάλαια
  4. Exchange Traded Funds (ETFs)
  5. Εναλλακτικές επενδύσεις
 2. Τί πρέπει να μετράμε και πώς;
  1. Μέτρα απόδοσης
  2. Μέτρα κινδύνου
  3. Μέτρα αξιολόγησης διαχειριστή
 3. Πώς θα φτιάξουμε το χαρτοφυλάκιό μας;
  1. Βασικά χαρακτηριστικά
  2. Οριοθέτηση στόχων
  3. Οριοθέτηση δείκτη αναφοράς
  4. Οι στρατηγικές life cycle, μια αναγκαιότητα.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Εισηγητή

Ο Δρ. Μιχάλης Ανθρωπέλος είναι Επίκουρος Καθηγητής και Διευθυντής του διδακτορικού προγράμματος στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις ΗΠΑ (διδακτορικό στο University of Texas at Austin και μεταπτυχιακό στο Columbia University). Οι ακαδημαϊκές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί στα κορυφαία περιοδικά του κλάδου του, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής και καθηγητής στο London School of Economics και στο Boston University. Πέρα από την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, από το 2015 ασχολείται ενεργά με τον θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα ως πρόεδρος επενδυτικών επιτροπών και εισηγητής εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στο https://bankfin.unipi.gr/faculty/anthropelos/

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]