Αυτή είναι η ατζέντα του σημερινού Ασφαλιστικού Συνεδρίου στα Τρίκαλα

Για πρώτη φορά η Insurance Innovation και το insuranceforum.gr μεταφέρουν το ασφαλιστικό συνέδριό τους στην πόλη των Τρικάλων, στην πρώτη «Έξυπνη Πόλη» της Ελλάδας. Το συνέδριο με γενικό τίτλο «Η Διαμεσολάβηση στη νέα Ψηφιακή Εποχή» θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων και της Ένωσης Επαγγελματιών Διαμεσολαβούντων Τρικάλων την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 17.00 – 20.30 στο Ananti City Resort.

Σε μια ψηφιακή εποχή που συνεχώς αλλάζει το 31ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr στοχεύει μέσω των παρεμβάσεων και των ομιλιών σημαντικών στελεχών του κλάδου στην εις βάθος ενημέρωση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για τις σημαντικότερες προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο, αλλά και στη σκιαγράφηση της επόμενης μέρας σε ένα τεχνολογικά πλέον εξαρτώμενο επάγγελμα.

Δύο  θα είναι οι ενότητες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, με τους ομιλητές να δίνουν απάντησες σε πληθώρα ερωτημάτων αλλά και τροφή για σκέψη σχετικά με το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Η πρώτη ενότητα θα αφορά την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τις σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή υπέστη και αυτό ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις την τελευταία πενταετία, πράγμα που δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει τις τεράστιες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην αγορά. Πλέον η πλειοψηφία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στρέφει το ενδιαφέρον της κυρίως στην αντιμετώπιση της δύσκολης καθημερινότητας, της προσαρμογής στις νέες Οδηγίες και στην κάλυψη των αυξημένων οικονομικών της υποχρεώσεων και παραβλέπει τις επερχόμενες αλλαγές. Όμως το επάγγελμα προσφέρει ουσιαστικές προοπτικές και δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να κατοχυρώσει τη θέση του στην αγορά, να προσαρμοστεί στις γνωστικές απαιτήσεις των σύγχρονων ασφαλιστικών αναγκών και στις πωλησιακές τεχνικές των σύγχρονων ασφαλιστικών προϊόντων και να διευρύνει τις επιχειρηματικές ικανότητες ανάπτυξης της επιχείρησής του. Πώς επηρεάζεται η ασφάλιση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις νέες τεχνολογίες; Ποιες είναι οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον; Αυτές θα είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν σε αυτήν την ενότητα.

Η δεύτερη θεματική ενότητα θα εστιάσει στους ασφαλιστικούς κλάδους που θα αναπτυχθούν την επόμενη 10ετία και στην ψηφιοποίηση του κλάδου. Με την εκτίμηση ότι το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό να επικρατεί όλο και περισσότερο, το κλίμα για επενδύσεις στον κλάδο φαίνεται ιδανικό. Βέβαια το μέλλον αναπτύσσει νέους ασφαλιστικούς κλάδους. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, μέχρι το 2025 η οικονομία θα βασίζεται σε τρισεκατομμύρια αισθητήρες. Σε έναν κόσμο λοιπόν, όπου όλα θα καταγράφονται και θα μετριούνται διαρκώς και σε πραγματικό χρόνο, αναμένεται να βιώσουμε τη μετατόπιση από την ανάγκη για ασφάλιση ενάντια σε ζημιές, φθορές, προβλήματα υγείας, καταστροφές, στην ανάγκη για πρόληψη προς αποφυγή ακόμα και της παραμικρής πιθανότητας εκδήλωσης ενός κινδύνου. Υπηρεσίες και προϊόντα όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα ίσως καταργηθούν σε βάθος χρόνου, ωστόσο άλλα, τελείως διαφορετικά αναμένεται να έρθουν στη θέση τους. Και αυτό γιατί χάρη στην αυτοματοποίηση, στην υπερδικτύωση και στην υψηλή νοημοσύνη, η ψηφιακή εποχή μπορεί να μας απαλλάσσει από κάποιους κινδύνους, γεννά, ωστόσο μια σειρά από νέου. Κινδύνους που σχετίζονται με την υπερέκθεση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, τις ηλεκτρονικές απάτες, το χάκινγκ και την ηλεκτρονική ομηρεία κ.ά. Ο άνθρωπος πάντοτε θα έχει την ανάγκη να νιώθει ασφαλής. Η έννοια της ασφάλειας αυτής ωστόσο μεταλλάσσεται, όπως ακριβώς μεταλλάσσονται και τα δεδομένα και οι καταστάσεις της κάθε εποχής. Πως μπορούν τα δεδομένα δορυφορικής γεωσκόπησης να βοηθήσουν την αγροτική ασφάλιση; Μπορούν οι σύγχρονοι διαδικτυακοί κίνδυνοι να αποτελέσουν ευκαιρία για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές; Οι απαντήσεις θα δοθούν σε αυτή την ενότητα.

Οι συνθήκες αλλάζουν, οι εξελίξεις έχουν ήδη φτάσει και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές έχουν ελάχιστο χρόνο για ενημέρωση και δημιουργική αλλαγή με στόχο ένα καλύτερο ασφαλιστικό μέλλον!

Ο Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής Insurance Innovation δήλωσε για το 31ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr:

“Είναι τιμή μας να φιλοξενούμαστε σε μία πόλη πρότυπο για όλη τη χώρα. Στα Τρίκαλα, την πόλη που εδώ και πάρα πολλά χρόνια χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την αύξηση της διαφάνειας και της βελτίωσης της ζωής των δημοτών, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το 31ο ασφαλιστικό συνέδριο μας. Όλοι οι επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον κλάδο μέσα από μία εκδήλωση που διοργανώνεται με την πολύτιμη υποστήριξη του Επιμελητηρίου Τρικάλων και της Ένωσης Επαγγελματιών Διαμεσολαβούντων Τρικάλων.

Μέσα από ένα συνέδριο πλήρως ανανεωμένο και με ιδιαίτερα καταξιωμένους εισηγητές θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τις τάσεις της αγοράς, να μεταφέρουμε τον παλμό της διαμεσολάβησης, αλλά και να κατανοήσουμε όλες τις αλλαγές που επέρχονται με την τεχνολογία που πια καλπάζει.

Μέσα από τα φετινά συνέδρια της Insurance Innovation προσπαθούμε να είμαστε ακόμη πιο αισιόδοξοι. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα δύσκολα είναι πίσω μας και πια έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στο μέλλον χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που μας προσφέρει η τεχνολογία, αλλά και οι εμπειρίες των προηγούμενων ετών.

Μέσα από τις δύο θεματικές ενότητες του συνεδρίου ο στόχος είναι ένας. Η ενημέρωση όλων των επαγγελματιών του κλάδου για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω πως μέσα από τα συνέδριά μας, προσδοκούμε να αναγνωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα, να προτείνουμε εφικτές λύσεις, αλλά και παράλληλα, να δίνουμε τροφή για σκέψη και προβληματισμό.

Εύχομαι ολόψυχα στο τέλος του συνεδρίου όλοι μας να έχουμε κερδίσει κάτι, να είμαστε έστω και λίγο παραπάνω ενημερωμένοι και αισιόδοξοι.”

Τα Ασφαλιστικά Συνέδρια του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς πραγματοποιούνται αδιαλείπτως από το 2012 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας με τη συνεργασία των συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ανασχεδιάζονται συνεχώς, ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρα και χρήσιμα.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το συνέδριο από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

.

Χορηγοί Συνεδρίου

AIG, ARAG, DAS HELLAS, ERGO HELLAS, GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, HDI GLOBAL SE, AEGEAN INSURANCE SA Ειδικός Αντιπρόσωπος Ζημιών στην Ελλάδα της Accredited Insurance (Europe) Limited, KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY, ASSET MANAGEMENT BROKERAGE, GLASSDRIVE, EXPERTO CREDE

.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα των:

Επιμελητήριο Τρικάλων

Ένωση Επαγγελματιών Διαμεσολαβούντων Τρικάλων

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.)

.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr

Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld

Οικονομικά sites: euro2day.gr – marketnews.gr – reporter.gr – epixeiro.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: διάλογος – η Αλήθεια – TRT – trikalavoice.gr

 .

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]