Ολοκληρώθηκε το 1st PROPERTY INSURANCE CONFERENCE με 550 συμμετέχοντες από όλη τη χώρα!

Ο κλάδος Περιουσίας αποτέλεσε το αντικείμενο της νέας σειράς συνεδρίων της Insurance Innovation που διεξήχθη την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation.

Το συνέδριο απετέλεσε για ακόμα μια φορά ευκαιρία άμεσης ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης για πληθώρα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της Insurance Innovation. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλη προσήλωση τις περιεκτικές ομιλίες των ομιλητών και ενημερώθηκαν για όλες τις σημαντικές προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο Περιουσίας υπό το πρίσμα των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών προκλήσεων της τελευταίας δεκαετίας.

Τις εργασίες του Property Conference χαιρέτησαν οι κ.κ. Τάκης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος Π.Ο.Α.Δ., Σταύρος Αθανασιάδης, Γ. Γραμματέας Σ.Δ.Α.Ε. και Μαρία Δημητριάδη, Πρόεδρος Σ.Π.Α.Τ.Ε. Τις ευχές του για την αποδοτική και χρήσιμη διεξαγωγή του συνεδρίου απέστειλε ο Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Α. & Κ.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο κλάδος Περιουσίας αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κλάδο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ο οποίος εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Εν συντομία έκανε μία αναφορά στα δεκάδες εκατομμύρια αποζημιώσεων που δόθηκαν την τελευταία μόνο χρονιά και τόνισε ιδιαίτερα πως το 60% των ασφαλισμένων κινδύνων περνούν μέσα από τα ελεύθερα δίκτυα διαμεσολάβησης, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία.

Κατά τη διάρκεια του 3ωρου συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν έμπειρα στελέχη της αγοράς, που μοιράστηκαν για ακόμη μία χρονιά τις σκέψεις τους και τις γνώσεις τους.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εναρκτήρια ομιλία του κ. Νίκου Τσεκλίδη, Διευθύνοντα Συμβούλου της CRYSTAL AE, ο οποίος περιέγραψε το πως η  ιδιωτική ασφάλιση στάθηκε δίπλα στην επιχείρησή του όταν αυτή καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Ακολούθησε η εξαιρετική ανάλυση της κας Μυρτώς Χαμπάκη, Partner Experto Crede Consultants, με θέμα την καλλιέργεια της ασφαλιστικής συνείδησης και στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής ανέλυσε το άκρως ενδιαφέρον θέμα της σημασίας της πρόληψης για τις ασφαλίσεις περιουσίας.

Έπειτα ακολούθησε η πρωτότυπη τοποθέτηση του κ. Κώστα Κωσταρέλου, Τεχνικού Διευθυντή της  CROMAR INSURANCE BROKERS, ο οποίος ανέλυσε τη σημασία της ανάλυσης του ιστορικού ζημιών στον κλάδο Περιουσίας, ενώ τον κ. Κωσταρέλο διαδέχτηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα την κατάλληλη προσέγγιση πελατών στις ασφαλίσεις περιουσίας, καθώς και τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης από δύο καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο του marketing τον κ. Θέμη Σαρανταένα, Σύμβουλο Μάρκετινγκ & Ανάπτυξης Μικρών Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών και τον κ. Ιωάννη Μηλιάτση Εκπαιδευτή Πωλήσεων και Παραγωγικότητας.

Ο κ. Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής προχώρησε σε παρουσίαση του προγράμματος  ασφάλισης επιχειρήσεων «Business Tailor». Τέλος, οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την ενότητα Property Simulation Cases, την οποία επιμελήθηκε ο κ. Χρύσανθος Νικολάκος, Μεσίτης Ασφαλίσεων, PROOPTIKI INSURANCE BROKERS, στην οποία για πρώτη φορά παρουσιάστηκε μία περίπτωση ζημίας Περιουσίας και η διαδικασία  αποζημίωσης της.

Η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση παρέμεινε πρώτη προτεραιότητα και στο 1st Property Insurance Conference και γι’ αυτό τον λόγο καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του συνεδρίου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να στέλνουν τις παρατηρήσεις τους, να θέτουν ερωτήματα και να επισημαίνουν θέματα σε ένα ενεργό chat. Οι ομιλητές συμμετείχαν σε αυτήν τη δυνατότητα ψηφιακής αλληλεπίδρασης απαντώντας σε ερωτήματα των συμμετεχόντων και ανταλλάσσοντας απόψεις. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πλοηγηθούν στα ψηφιακά περίπτερα του συνεδρίου και να λάβουν χρήσιμο υλικό από τις εταιρείες που συμμετείχαν σε αυτό.

Το συνέδριο μπορείτε να το παρακολουθείστε εκ νέου από το https://insuranceconference.gr/

Το Property Insurance Conference 2020 διοργανώνεται από το insuranceforum.gr και την Insurance Innovation και αποτελεί  το πρώτο ασφαλιστικό συνέδριο με εξειδικευμένο αντικείμενο που διοργανώνεται στη χώρα μας.

Το επόμενο συνέδριο της Insurance Innovation και του InsuranceForum.gr θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2021 με αντικείμενο τον κλάδο αυτοκινήτου με τίτλο AUTO INSURANCE CONFERENCE 2021

 

Χρυσοί Χορηγοί:

ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, CROMAR INSURANCE BROKERS LTD

Ασημένιοι Χορηγοί:

ARAG, GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ERGO HELLAS, DYNAMIC INSURANCE NETWORK, IONIOS NEW AGENCY, EXPERTO CREDE CONSULTANTS, ΙΑΣΩΝ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, PROOPTIKI INSURANCE BROKERS, BIZMAN.GR,  LIFE DESIGN, MARKETINGCONSULTANT.GR

Υπό την Αιγίδα:

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (E.B.E.A.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, (Π.Ο.Α.Δ.)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, (Σ.Ε.Μ.Α.)

Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής, (Σ.Π.Α.Τ.Ε.)

Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών, (Σ.Δ.Α.Ε.)

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: asfalisinet.gr –  mavrosgatos.gr

Κλαδικά περιοδικά: The Insurer

Οικονομικά sites: euro2day.gr – marketnews.gr – epixeiro.gr

Site: exposgreece.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]