Οι ομιλητές του 32ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου του InsuranceForum.gr και του ΣΥ.Δ.Α.Μ.

Συνεχίζοντας τον δημοφιλή κύκλο των πανελλαδικών ενημερωτικών συνεδρίων το InsuranceForum.gr και η Insurance Innovation επισκέπτονται για τρίτη χρονιά την πόλη του Βόλου με τη διοργάνωση του 32ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου. Το νέο ασφαλιστικό συνέδριο με τίτλο «Τα Νέα Δεδομένα στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση» θα διεξαχθεί με τη συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν. Μαγνησίας (ΣΥ.Δ.Α.Μ.) την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 17.00 – 20.30 στο Domotel Xenia Volos.

Το 32ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr και του ΣΥ.Δ.Α.Μ. θα τελεστεί υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και αποσκοπεί στην ενημέρωση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της περιοχής για τις σημαντικότερες προκλήσεις που παρουσιάζονται στην ασφαλιστική βιομηχανία σε ένα θεσμικά και τεχνολογικά αλλαγμένο περιβάλλον.

Δύο θα είναι οι ενότητες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, με τους ομιλητές να δίνουν απαντήσεις σε πληθώρα ερωτημάτων αλλά και τροφή για σκέψη σχετικά με το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Η πρώτη ενότητα θα αφορά την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τις σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο Δημήτρης Τσεκούρας, CEO της ARAG SE στην Ελλάδα με την ομιλία του: «Digital εποχή και Νομική Προστασία». Ο κ. Τσεκούρας γεννήθηκε 23.08.1957 στο Αίγιο-Αχαΐας και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών με εργασίες & παρουσιάσεις σε θέματα Αστικού Δικαίου & Πολιτικής Δικονομίας. Ως αριστούχος ενεγράφην στο Β’ έτος Τμ. Νεοελληνικής Γραμματείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα μεταπτυχιακά του, στο Πανεπιστήμιο Innsbruck Αυστρίας και επί εξάμηνο παρακολούθηση μαθημάτων επιλογής, οι εξετάσεις γλώσσας Πανεπιστημίου Bonn Γερμανίας & Heidelberg Γερμανίας, στο Πανεπιστήμιο Hagen Γερμανίας και ανάθεση διδακτορικής διατριβής από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Δημήτριο Τσάτσο με θέμα “Ποινική προστασία του Κράτους κατά της τρομοκρατίας” και η επεξεργασία θεμάτων Ποινικού και Συνταγματικού Δικαίου. Μετά την διετή, στρατιωτική θητεία και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εργάσθηκε ως δικηγόρος επί διετία. Από το 1985 εργάσθηκε αποκλειστικά στην ARAG HELLAS ως Δ/ντης Νομικής Υπηρεσίας και υπεύθυνος του Τμήματος Ζημιών της εταιρίας. Από 1/1/2006 ανέλαβε Γενικός Δ/ντής της ARAG HELLAS και από 1/9/2011 νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα.

Ασφαλιστική κατάρτιση: Πτυχίο ΕΙΑΣ. Πλήθος σεμιναρίων ασφαλιστικού περιεχομένου μεταξύ άλλων: οριοθέτησης στόχων, αντιμετώπισης αντιρρήσεων, αξιοποίησης διαθέσιμου χρόνου, διαχείρισης παραπόνων, ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, ολικής ποιότητας και συστημάτων αξιολόγησης, management κ.λπ. Συμμετοχή σε διεθνή εταιρικά Project κυρίως για θέματα αντιμετώπισης ακυρώσεων, ολικής ποιότητας και ικανοποίησης προσωπικού.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών & του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικής Προστασίας στην ΕΑΕΕ, στην Εταιρία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Θα ακολουθήσει ο Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική παρουσιάζοντας την ομιλία του «Νέοι Ορίζοντες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον». Ο κ. Τσακατούρας, εργάζεται στην ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ από τον Μάρτιο του 2016, έχοντας αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης. Είναι πτυχιούχος κοινωνικών και πολιτικών επιστημών. Ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων από το 1990. Έχει μεγάλη εμπειρία ως στέλεχος ασφαλιστικών εταιριών σε θέσεις διοικητικές (διεύθυνση κλάδου ζωής, εκπαίδευσης) αλλά και πωλήσεων (περιφερειακός διευθυντής, υπεύθυνος πρακτορειακού δικτύου).

Με μία περιεκτική και άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία θα συνεχίσει η Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II ARAG SE με την ομιλία της: “Internet of Things ή Insurance of Things; Έξυπνες συσκευές για έξυπνη ασφάλιση”. Η κα. Χαμπάκη  σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Leicester από όπου πήρε και το μεταπτυχιακό της στις Ευρωπαϊκές και Ομοσπονδιακές Σπουδές. Είναι κάτοχος Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών των INSEAD Business School και Oxford University. Τα τελευταία 23 χρόνια εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα: στην Deloitte Ελλάδος, στην Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και στην Crowe SOL Consulting. Στην παρούσα φάση εργάζεται στην ασφαλιστική εταιρία Νομικής Προστασίας ΑRAG SE Hellas. Επί σειρά ετών διδάσκει εξειδικευμένα σεμινάρια σε στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου και αρθρογραφεί συστηματικά στον κλαδικό τύπο, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτης σε αρκετά συνέδρια των Financial Times στην Ελλάδα κι ομιλητής σε πληθώρα εκδηλώσεων ασφαλιστικού ενδιαφέροντος. Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Solvency II-Η μεγάλη εικόνα» και το 2018 το νέο βιβλίο με τίτλο «IDD, Ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων» από τις εκδόσεις Insurance Innovation.

Ο Γιώργος Ραλλάκης, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης της LearningEvolution.gr θα κλείσει την πρώτη ενότητα του Συνεδρίου«Οι νέοι τρόποι πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων με τη βοήθεια του neuromarketing» θα απασχολήσουν την εισήγησή του.Ο κ. Ραλλάκης, έχει σπουδάσει Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην εκπαίδευση ενηλίκων (MA in Management and Organizational Learning) από το Πανεπιστήμιο του Lancaster. Έχει πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία σε θέματα πωλήσεων, καθώς και σε συμβουλευτική ανάπτυξης ομάδων πωλήσεων, για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Από το 2002 έχει ιδρύσει και συνδιευθύνει την Evolution Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, και από το 2010 το εκπαιδευτικό της κομμάτι, την LearningEvolution.gr. Δημιούργησε και κυκλοφορεί το εκπαιδευτικό DVD με τίτλο «Τεχνικές Πώλησης: Μάθετε τα μυστικά των πωλήσεων».

 

 

 

Στη δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο «GDPR – Όλες οι αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι Ασφαλιστικοί  Διαμεσολαβητές» η Μυρτώ Χαμπάκη θα διεξάγει μία περιεκτική ομιλία με θέμα τον Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων GDPR. Στην ομιλία της θα εντάξει όλες τις αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι Ασφαλιστικοί  Διαμεσολαβητές γύρω από τη νέα νομοθεσία.


Χορηγοί
Συνεδρίου: AIG, ARAG, ERGO HELLAS, DAS HELLAS, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, AEGEAN INSURANCE, ASSET MANAGEMENT BROKERAGE, EXPERTO CREDE

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα των:

Επιμελητήριο Μαγνησίας

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.)

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr

Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld

Οικονομικά sites: euro2day.gr – marketnews.gr – reporter.gr – epixeiro.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ – taxydromos.gr – ASTRA TV – akrorama – myvolos.net – thessaliaeconomy.gr – thessalikipress.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]