33rd Τ Η Ι Ν C | Το digital ασφαλιστικό συνέδριο που παρακολούθησαν 1200 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

Τ Η Ι Ν C

33rd Thessaloniki Insurance Conference

«Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση στη μεταCovid-19 εποχή. Επιπτώσεις και προοπτικές για την επόμενη πενταετία»

 

Οι εργασίες του 33rd Thessaloniki Insurance Conference 2020 ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο δια ζώσης συνεδρίο. To συνέδριο που κάθε χρόνο αποτελεί τη ναυαρχίδα της ετήσιας ενημέρωσης για όλη την ασφαλιστική αγορά της Βορείου Ελλάδος, λόγω της πανδημικής υγειονομικής κρίσης του COVID-19 μεταδόθηκε για πρώτη φορά σε digital περιβάλλον από την ψηφιακή πλατφόρμα thinc.gr καθώς και από τα social media του συνεδρίου αλλά και από συνεργαζόμενα sites. Το παρακολούθησαν συνολικά 1.200 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και στελέχη του κλάδου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το συνέδριο αποτέλεσε ευκαιρία ταυτόχρονης ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης για πληθώρα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, που με μεγάλη προσήλωση παρακολούθησαν τις σύντομες και περιεκτικές ομιλίες των δέκα ομιλητών και ενημερώθηκαν για όλες τις σημαντικές προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο σε μία εποχή ολότελα διαφορετική. Στη διάρκεια των 3 ωρών διεξαγωγής του συνεδρίου μέσα από τις δύο βασικές θεματικές ενότητες έγινε αντιληπτό το γεγονός πως η τεχνολογία με τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία ήρθε να μετασχηματίσει τον παραδοσιακό χώρο των ασφαλίσεων με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Κανείς δεν περίμενε πως θα κληθούμε να διαχειριστούμε μία τόσο πρωτόγνωρη κατάσταση σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ο COVID-19 άλλαξε πολλά στη ζωή μας και συνεχίζει να αλλάζει. Όταν και εμείς από την πλευρά μας στην Insurance Innovation κληθήκαμε να αποφασίσουμε πώς θα διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση, και δεδομένου ότι διαδικτυακές παρουσιάσεις και webinars υλοποιούσαμε ήδη από το 2013, η πρώτη μας σκέψη ήταν να οργανώσουμε το ετήσιο συνέδριό μας σε digital περιβάλλον. Παρ’ όλα αυτά, μία τέτοια απόφαση ομολογώ πως δεν ήταν εύκολη. Ειδικά, για ένα συνέδριο σαν αυτό που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, κύριος σκοπός του είναι η επικοινωνία και η δικτύωση μεταξύ των συνέδρων μας και εν τέλει η προσωπική επαφή.”.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους και θεωρώντας πως η πανδημία δε θα έπρεπε να καταστεί εμπόδιο για την ενημέρωση του κλάδου, δημιουργήθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα thinc.gr. Κατά τη διάρκεια του 3ωρου συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν έμπειρα στελέχη της αγοράς που μοιράστηκαν για ακόμη μία χρονιά τις σκέψεις τους αλλά και τις γνώσεις τους. Η πρώτη ενότητα του συνεδρίου αφορούσε στις νέες τάσεις ασφάλισης στη νέα δεκαετία αλλά και στον Digital καταναλωτή. Η δεύτερη θεματική ενότητα, δεδομένου ότι οι  τεχνολογικές εξελίξεις σίγουρα θα φέρουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, αλλά και στο επάγγελμά μας, εστίασε στις αλλαγές που φέρνουν στη διαμεσολάβηση οι start ups του κλάδου. 

Το συνέδριο χαιρέτησαν οι κ.κ.:

 • Ματίνα Σιώχου, Πρόεδρος Επιτροπής Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων  Ε.Ε.Θ.
 • Ισαάκ Δουμάνης, Α’ Αντιπρόεδρος ΣΔΑΕ
 • Απόστολος Ζηκούλης, Μέλος ΔΣ ΣΕΜΑ
 • Τάκης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος ΠΟΑΔ
 • Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Συμμετείχαν με ομιλίες τους οι κ.κ.:

 • Δημήτρης Τσεκούρας, CEO, ARAG SE HELLAS
 • Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency ΙΙ, ARAG SE
 • Τάσος Ηλιακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing, INTERAMERICAN
 • Κατερίνα Καψάλη, Διευθύντρια Πωλήσεων Νοτίου Ελλάδας, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
 • Γεώργιος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
 • Άγγελος Μπεφών, Head Commercial Division, HDI
 • Ηλίας Μαντούβαλος,  Head, ICT & Business Efficiency / Operations & Services Division, HDI
 • Παναγιώτης Κατσαϊδώνης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, PK DATA SOFTWARE
 • Κλήμης Δημαρχιάδης, Πρόεδρος Cluster Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ΠΑΝΟΡΜΟΣ
 • Διονύσης Σπηλιόπουλος, Co-founder & CEO, eHOSP

Στο Στρογγυλό Τραπέζι Συζήτησης συμμετείχαν οι κ.κ.:

 • Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής Insurance Innovation
 • Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency ΙΙ, ARAG SE
 • Γιάννης Μηλιάτσης, Εκπαιδευτής Πωλήσεων και Παραγωγικότητας, Sales and Performance Coach

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διαδικτυακού συνεδρίου υπήρχε η δυνατότητα πλοήγησης στα ψηφιακά περίπτερα των χορηγών, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες μπορούσαν να κατεβάσουν πλούσιο ενημερωτικό υλικό, να βρουν χρήσιμα video και βέβαια να επικοινωνήσουν άμεσα με τους ανθρώπους της κάθε εταιρείας.

Παράλληλα, η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση στο 33rd Thessaloniki Insurance Conference παρέμεινε πρώτη προτεραιότητα και γι’ αυτό τον λόγο καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του συνεδρίου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να στέλνουν τις παρατηρήσεις τους, να θέτουν ερωτήματα και να επισημαίνουν θέματα σε ένα ενεργό chat. Οι ομιλητές συμμετείχαν σε αυτήν τη δυνατότητα ψηφιακής αλληλεπίδρασης απαντώντας σε ερωτήματα των συμμετεχόντων και ανταλλάσσοντας απόψεις.

Πλούσια δώρα από την MLS Innovation Inc, μία διαμονή στο ξενοδοχείο Ananti City Resort στα Τρίκαλα, δωρεάν συνδρομές στο The Insurer αλλά και βιβλία από το πλούσιο συγγραφικό έργο των εκδόσεων της Insurance Innovation είναι τα δώρα που κληρώθηκαν την ημέρα του 33rd Thessaloniki Insurance Conference.

Δείτε ξανά το συνέδριο στο www.thinc.gr και κατεβάστε το ενημερωτικό υλικό.

Tο συνέδριο δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την χορηγική υποστήριξη των εταιρειών:

ARAG SE, GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, HDI GLOBAL SE, INTERAMERICAN, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, PK DATA SOFTWARE, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΠΑΝΟΡΜΟΣ,

ASSET MANAGEMENT BROKERAGE, E.N. MANOS LTD, DYNAMIC INCURANCE NETWORK και EXPERTO CREDE CONSULTANTS

Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα των:

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.)

Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη (Σ.Δ.Α.Ε.)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, (Π.Ο.Α.Δ.)

Υποστηρικτής: MLS Innovation Inc, lifedesign.gr, eHOSP.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – underwriter.gr – mavrosgatos.gr

Κλαδικά περιοδικά: The Insurer – insuranceworld

Οικονομικά sites: euro2day.gr – marketnews.gr – epixeiro.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ATLAS  – TV100 – FM100  – Focus fm – Status fm – biscotto Thessaloniki – makthes.gr – seleo.gr – voria.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]