The Inurer | Το ξεχωριστό Digital Thessaloniki Insurance Conference!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Το 3ο τεύχος του The Insurer, του περιοδικού αποκλειστικά για τον Έλληνα ασφαλιστικό διαμεσολαβητή κυκλοφορεί μετά από ένα πρωτόγνωρο διάστημα για όλη την ασφαλιστική αγορά.

To 2020 αποδεικνύεται μία ιδιαιτέρως δύσκολη χρονικά για όλους μας, σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο COVID-19 και η απρόσμενη εξάπλωσή του σε όλο τον κόσμο ανάγκασε όλους μας να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, την καθημερινότητά μας αλλά και τις γνωστές μας επαγγελματικές πρακτικές.

Ιδιαίτερα εμείς εδώ στην Insurance Innovation, όπου ένα από τα βασικά αντικείμενα των εργασιών μας είναι η διοργάνωση συνεδρίων, αναγκαστήκαμε να αναμετρηθούμε με την κοινωνική απόσταση και την απαγόρευση των συναθροίσεων από την πρώτη κιόλας εβδομάδα των συνθηκών του lockdown.

Επιλέξαμε αντί να οπισθοχωρήσουμε, να αγωνιστούμε και να εξορκίσουμε το κακό. Με ποιο τρόπο; Με την καινοτομία, η οποία μας χαρακτηρίζει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να διοργανώσουμε το Thessaloniki Insurance Conference 2020 σε Digital περιβάλλον. Αυτό που μας απασχόλησε όμως περισσότερο ήταν το πώς θα καταφέρναμε να διοργανώσουμε ένα διαδικτυακό συνέδριο, που να πλησιάζει σε ποιότητα -για σύνεδρους και χορηγούς- το συνέδριο που προσφέραμε μέχρι πρότινος.

Παρακολουθώντας δεκάδες διαδικτυακά συνέδρια ανά τον κόσμο το τελευταίο διάστημα, λίγα ήταν αυτά που με κέρδιζαν.

Τα περισσότερα από αυτά ήταν απλώς… μεγάλης διάρκειας webinars, τα οποία είχαν βαπτιστεί ψηφιακά συνέδρια μόνο και μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα το φετινό Thessaloniki Insurance Conference να είναι ακόμα ένα από αυτά. Με ιδιαίτερα προσεκτικό σχεδιασμό και υιοθετώντας καινοτόμα χαρακτηριστικά, ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό του μοναδικού ασφαλιστικού συνεδρίου για τη Βόρεια Ελλάδα σε Digital περιβάλλον.

Η «μεταφορά» του συνεδρίου σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Ο στόχος μας όμως, ήταν πολύ συγκεκριμένος. Να υλοποιήσουμε ένα ενδιαφέρον διαδικτυακό συνέδριο για τους συμμετέχοντες, χρήσιμο, ουσιαστικό, με άμεση επικοινωνία μεταξύ ομιλητών και συμμετεχόντων.

Και όλα αυτά μέσα από ένα Digital περιβάλλον εύκολο για τον χρήστη/συμμετέχοντα χωρίς περιττές λειτουργίες, που θα αποσπούσαν την προσοχή του από τις ομιλίες ή θα ήταν δυσνόητες. Σε ένα αρνητικό περιβάλλον πρέπει να εντοπίζεις και τα θετικά, και εδώ το θετικό θα ήταν ότι για πρώτη φορά εκατοντάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από όλη τη χώρα θα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το συνέδριο από τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές.

Όταν αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε το συνέδριό μας σε Digital περιβάλλον δεν περιμέναμε πως θα σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία. Τα νούμερα «μιλούν» από μόνα τους για το Thessaloniki Digital Insurance Conference, που διεξήχθη την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 από το www.thinc.gr.

Βέβαια, η επιτυχία του ψηφιακού συνεδρίου μας, δεν είχε να κάνει μόνο με όλα τα ανωτέρω.

Η συμβολή και η εμπιστοσύνη των χορηγών μας, καθώς και η συμμετοχή των εκατοντάδων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από όλη τη χώρα ήταν εξαιρετικά σημαντική και ουσιαστικά αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για να υλοποιηθεί με επιτυχία το συνέδριο.

Αυτοί είναι και οι λόγοι που για όλους εμάς εδώ στην Insurance Innovation η διοργάνωση επιτυχημένων συνεδρίων αποτελεί πρωτεύοντα στόχο, με κύριο μέλημα την αντικειμενική ενημέρωση και την υψηλού επιπέδου επιμόρφωση των επαγγελματιών του κλάδου. Δείτε εδώ μαγνητοσκοπημένο το συνέδριο και περιηγηθείτε στο thinc.gr.

Ελπίζουμε η θεματολογία αυτού του τεύχους να σας φανεί χρήσιμη και ενδιαφέρουσα.

Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή ανάγνωση!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us