Το νέο βιβλίο της Insurance Innovation για τις επιχειρηματικές ασφαλίσεις Περιουσίας και Διακοπής Εργασιών μόλις κυκλοφόρησε!

Ο κλάδος Περιουσίας αποτελούσε πάντα έναν κλάδο με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις. Είναι ένας ώριμος ασφαλιστικός κλάδος με μεγάλη ιστορία, από τους παλιότερους στην ασφαλιστική αγορά, με αποτέλεσμα στην πορεία των χρόνων να έχουν διαμορφωθεί πολλές ασφαλιστικές διευθετήσεις, όροι, συμφωνίες, καλύψεις, που διαφοροποιούνται αναλόγως των κινδύνων. Επίσης, είναι ένας κλάδος που συνεχώς εξελίσσεται παράλληλα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και είναι απαραίτητο να ανανεώνεται και η γνώση αυτών που ασχολούνται με την ασφάλιση Πυρός.

Η πρώτη μου γνωριμία και συνάντηση με τον κ. Κώτσαλο ήταν και η αφορμή να του προτείνω τη συγγραφή ενός βιβλίου για τον κλάδο Περιουσίας. Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνάντησής μας, του ανέφερα πως ποτέ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα διαβάσει ένα βιβλίο στα Ελληνικά ανάλογο με βιβλία που κυκλοφορούν σε εκδόσεις του Chartered Insurance Institute ή άλλων αμερικάνικων εκδοτικών οίκων, που να περιλαμβάνει συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής για να ασφαλίσει σωστά έναν κίνδυνο περιουσίας.

Παράλληλα, επιθυμούσα αυτό το βιβλίο να απευθύνεται σε όλους: στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή που ξεκινάει τώρα την καριέρα του, αλλά και σε αυτόν που έχει πολύχρονη εμπειρία αλλά θέλει να μάθει ακόμα περισσότερα. Στον underwriter που θέλει να είναι σίγουρος για τον τρόπο με τον οποίο αξιολογεί έναν κίνδυνο για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας που εργάζεται αλλά και στους αρμόδιους των ασφαλισμένων επιχειρήσεων που έχουν την ευθύνη του ελέγχου και της διευθέτησης των εταιρικών ασφαλίσεων και που χρειάζονται έναν χρήσιμο οδηγό προκειμένου να είναι σε θέση να χαρτογραφήσουν τις ασφαλιστικές τους ανάγκες και να επιλέξουν τον βέλτιστο τρόπο κάλυψης όλων των ασφαλιστικών τους αναγκών, αλλά και να διαχειριστούν με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση περιπτώσεις ζημιών.

Το βιβλίο “Επιχειρηματικές Ασφαλίσεις Πυρός και Διακοπής Εργασιών” έχει όλα τα ανωτέρω, και ο κ. Κώτσαλος φρόντισε με αξιοθαύμαστη επιμέλεια να δημιουργήσει από το μηδέν ένα τέτοιο ελληνικό βιβλίο, το

οποίο αναλύει με τρόπο απλό και κατανοητό κατά τ’ άλλα περίπλοκους όρους και έννοιες της ασφάλισης Πυρός και Διακοπής Εργασιών. Δημιούργησε ένα χρήσιμο βιβλίο που να μπορεί να διαβαστεί εύκολα από όλους τους ενδιαφερόμενους. Ένα βιβλίο εργαλείο δουλειάς, που συγκεντρώνει όλο τον όγκο της πληροφορίας που αρμόζει σε ένα βιβλίο για τις επιχειρηματικές ασφαλίσεις, χωρίς να «τρομάζει» τον αναγνώστη και που τον καθιστά πιο ενημερωμένο και άρα επαγγελματικά πιο ανταγωνιστικό.

Χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω, θέλω να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου αφενός στον κ. Κώτσαλο που μας εμπιστεύθηκε το πολύτιμο αυτό έργο του και αφετέρου στην Εθνική Ασφαλιστική, η οποία με τη σφραγίδα της δίδει εξαιρετικά μεγάλο κύρος στο τρίτο κατά σειρά εκδοτικό εγχείρημα της Insurance Innovation. Με αυτό το έργο ευελπιστούμε να συμβάλουμε με τον δικό μας τρόπο στην καλλιέργεια της ασφαλιστικής συνείδησης, καθώς πιστεύουμε ότι η ασφαλιστική γνώση και ενημέρωση είναι ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο θα οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ διαμεσολαβητών, ασφαλιστικών εταιρειών και της κοινωνίας, που αποτελεί τους εν δυνάμει καταναλωτές του ασφαλιστικού προϊόντος.

Καλή ανάγνωση!

Αριστείδης Βασιλειάδης

Γενικός Διευθυντής, Insurance Innovation

Αποκλειστικός χορηγός της έκδοσης είναι Εθνική Ασφαλιστική. 

Το βιβλίο “Επιχειρηματικές Ασφαλίσεις Πυρός και Διακοπής Εργασιών” κυκλοφορεί από την Insurance Innovation στην τιμή των 25€. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το www.insuranceinnovation.gr/publications ή από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, Μητροπόλεως 14, Θεσσαλονίκη.

Από την Ιnsurance Innovation κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία «Οδηγία IDD. Ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων» και «SOLVENCY II – Η Μεγάλη Εικόνα. Ένας οδηγός για το νέο Ευρωπαϊκό πλαίσιο φερεγγυότητας των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων» από τη συγγραφέα και οικονομολόγο Μυρτώ Χαμπάκη.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]