Τα τρία κλειδιά που μπορούν να ελέγξουν την ευτυχία μας

Είναι φυσικό η απαιτητική καθημερινότητα που βιώνουμε να επηρεάζει τα συναισθήματά μας.

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από κολέγιο του εξωτερικού απέδειξε ότι οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι μέχρι τα 18 τους και μετά τα 60 τους, ενώ οι ενδιάμεσες ηλικίες είναι αυτές με τις πιο έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις. Υπάρχουν ωστόσο τρεις παράγοντες που θεωρούνται «κλειδιά» για την ευτυχία μας και αξίζει πραγματικά να τους αναλύσουμε.

Ο πρώτος παράγοντας είναι να μπορούμε να ελέγχουμε όχι μόνο την ευτυχία μας αλλά και των συναισθημάτων μας εν γένει. Από τη στιγμή που καταφέρουμε να μην επηρεαζόμαστε τόσο από τα άτομα και τις καταστάσεις του άμεσου περιβάλλοντός μας, θα καταφέρουμε να είμαστε πιο ευτυχείς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε παρόντες και να συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εμάς, μένοντας όμως -στο μέτρο του δυνατού- αποστασιοποιημένοι συναισθηματικά από τις προσωπικές τους δυσκολίες. Αυτή η προσφορά βοήθειας θα μας τονώσει και θα μας χαρίσει αυτοπεποίθηση.

Ο δεύτερος παράγοντας «κλειδί» είναι η διά βίου μάθηση. Η εκπαίδευση άλλωστε είναι σημαντική σε όλα τα στάδια της ζωής μας και μέσα από αυτήν αποκτάμε επιπλέον δεξιότητες, που θα μας οδηγήσουν ευκολότερα στην επίτευξη των στόχων μας και κατ’ επέκταση θα μας κάνουν και πιο ευτυχείς.

Ο τρίτος και τελευταίος παράγοντας είναι η εργασία μας. Η απασχόληση είναι στη φύση μας, κατά συνέπεια, η εργασία, είτε είναι πλήρους είτε μερικής απασχόλησης, είναι αυτή που θα μας δώσει την ευκαιρία για μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία, θα τονώσει την παραγωγικότητά μας και θα μας προσφέρει το αίσθημα της ικανοποίησης.

Μέσα λοιπόν από τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, την εκπαίδευση αλλά και την εργασιακή απασχόληση θα τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας και την θετική μας ενέργεια, προκειμένου να είμαστε πιο ευτυχείς.

Εξελίξτε κι εσείς τους παραπάνω τρεις παράγοντες που μπορούν να αποτελέσουν τα «κλειδιά» για μία πιο αισιόδοξη και ευτυχισμένη ζωή και αν κατέχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.

Πηγή: interasco.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]