Πώς θα δοθεί το επίδομα των 600 ευρώ στους έξι επιστημονικούς κλάδους

Οι συναρμόδιοι υπουργοί αποφάσισαν σήμερα με κοινή απόφασή τους την παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους το οποίο λήγει την 31 Ιουνίου 2020.

Με την ίδια απόφαση η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην στήριξη 170.000 επιστημόνων, προερχομένων από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι-λογιστές, εκπαιδευτικοί και ερευνητές), μέσω ενός ανοικτού προγράμματος, ύψους 180 εκατ. ευρώ, «με επιταγή κατάρτισης (voucher) και με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, το εν λόγω πρόγραμμα «αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο» και το εκπαιδευτικό επίδομα θα ανέρχεται στα 600 ευρώ και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης, με στόχο όχι μόνο την οικονομική του στήριξη μέσα στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊος, αλλά και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του, με εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων, χρήσιμων για το επάγγελμα ή το λειτούργημά του, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική εμπειρία των εκπροσώπων του».

Η κυβέρνηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, «εργάζεται για την ταχεία επάνοδο στην κανονικότητα λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους να ανακτήσουν τα εισοδήματά τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]