Πώς να ασφαλίσετε το ποδήλατό σας

Το ποδήλατο έχει γίνει σοβαρή υπόθεση. Με τα τελευταία μοντέλα που κυκλοφορούν να φτάνουν ή ακόμη και να ξεπερνούν σε αξία ένα μηχανάκι ή ακόμη και ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πολλές ασφαλιστικές έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο καθώς η ζήτηση είναι δεδομένη.

Η πιο συνηθισμένη κάλυψη είναι αυτή της ολικής κλοπής καθώς τα ποδήλατα είναι πιο εύκολο να κλαπούν από κάποιο άλλο όχημα, σημειώνει στο insider.gr ασφαλιστής που ασχολείται με την συγκεκριμένη ασφάλιση. Προσθέτει, ωστόσο, ότι το κόστος ενός ολοκληρωμένου πακέτου είναι τόσο μικρό που είναι πολύ εύκολο ο κάθε ποδηλάτης να αποκτήσει έχει μια ολοκληρωμένη κάλυψη.

Τα πακέτα ασφάλισης ποδηλάτων περιέχουν καλύψεις που αφορούν το ποδήλατο ως περιουσιακό στοιχείο για την περίπτωση κλοπής ή ίδιων ζημιών, την αστική ευθύνη του ποδηλάτη σε περίπτωση ατυχήματος που θα προκαλέσει, ενώ σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνεται και η οδική βοήθεια σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος.

AdTech AdΟι πιο συνηθισμένες καλύψεις είναι οι εξής:

Κλοπή Ποδηλάτου

Αποζημιώνεται η κλοπή του ποδηλάτου από το σπίτι, το αυτοκίνητο, το γκαράζ ή την αποθήκη του ιδιοκτήτη εφόσον υπάρχουν ίχνη διάρρηξης και έχει γίνει αναφορά του συμβάντος στην αστυνομία.

Συνήθως δεν αποζημιώνεται η κλοπή ποδηλάτου από τον δρόμο.

Το ύψος της αποζημίωσης σε περίπτωση κλοπής η ζημιάς υπολογίζεται βάσει της τρέχουσας εμπορικής αξίας του ποδηλάτου, η οποία καθορίζει και το ύψος του ασφαλίστρου που θα πληρώσετε.

Η εμπορική αξία, συνήθως, υπολογίζεται βάσει της αξίας αγοράς του ποδηλάτου και της αξίας επιπλέον βελτιώσεων μειωμένη κατά ένα συντελεστή παλαιότητας ανάλογα με το πόσα χρόνια πριν είχε αγοραστεί το ποδήλατο.

Ζημιές Ποδηλάτου 

Καλύπτεται κάθε τύπου ζημιά που θα υποστεί το ποδήλατό κατά τη χρήση ή τη μεταφορά του, και επηρεάζει τη λειτουργία του.

Οδική Βοήθεια

Προσφέρεται πανελλαδική κάλυψη σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος, η οποία εξασφαλίζει τη μεταφορά του ποδηλάτη σε κάποιο συνεργείο ή στο σημείο έναρξης, π.χ. το σπίτι του.

Αστική Ευθύνη

Σε περίπτωση που ο ποδηλάτης σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές σε κάποιον τρίτο κατά τη διάρκεια που ποδηλατεί, καλύπτεται η ζημιά μέχρι κάποιο συγκεκριμένο ποσό (π.χ. 50.000 ευρώ).

Προσωπικό Ατύχημα

Σε περίπτωση ατυχήματος του ποδηλάτη αποζημιώνονται ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, δαπάνες για επισκευή, αντικατάσταση ή αγορά γυαλιών ή φακών επαφής, αποκατάσταση οδοντικής βλάβης. Ακόμη αποζημιώνεται η απώλεια ζωής ή η μόνιμη ολική ανικανότητα του ποδηλάτη.

Το κόστος

Το κόστος της ασφάλισης εξαρτάται από την αξία του ποδηλάτου, το ύψος των καλύψεων (για αστική ευθύνη και προσωπικό ατύχημα) καθώς και το ύψος των απαλλαγών, δηλαδή το ποσό το οποίο δεν καλύπτεται από την ασφαλιστική και επιβαρύνει τον ασφαλισμένο.

Μια ασφάλιση ποδηλάτου με όλες τις παραπάνω καλύψεις ξεκινάει από τα 50 ευρώ τον χρόνο για ποδήλατα αξίας από 150 έως 400 ευρώ.

Πηγή: insider.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]