«Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.» στο ΕΕΑ ενώνουμε δυνάμεις για πρόληψη καρκίνου μαστού & γυναικεία επιχειρηματικότητα

Σε μία κατάμεστη από γυναίκες -επαγγελματίες, επιχειρηματίες, πολιτικούς και εκπροσώπους φορέων- αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, στο Ε.Ε.Α., η εκδήλωση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, στην οποία είναι αφιερωμένος ο μήνας Οκτώβριος, αλλά και τη συνένωση δυνάμεων για το γυναικείο επιχειρείν.

Το αισιόδοξο μήνυμα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού σώζει ζωές, μετέφερε με τον πλέον άμεσο και ουσιαστικό τρόπο ο Dr Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Ιδρυτής της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρίας Ίαση-Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.)., μία ομάδα εθελοντών γιατρών που στηρίζει γυναίκες ανασφάλιστες και με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς και νέους επιστήμονες, ενώ αφυπνίζει επίσης τις γυναίκες της Περιφέρειας με εξορμήσεις ελέγχου.

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και παρουσία μελών και εθελοντών της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου απένειμε στον κ. Ξεπαπαδάκη τιμητική πλακέτα για τη σημαντική κοινωνική προσφορά του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ κα. Σοφία Βούλτεψη και η βουλευτής της ΝΔ και μέλος της ίδιας Επιτροπής κα. Άννα Καραμανλή, οι οποίες εξήραν το έργο της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α. και δήλωσαν ανοιχτές σε διάλογο και συνέργειες.

 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε τη δυναμική που προσδίδει η συμμετοχή γυναικών στην κοινωνική, πολιτική και επιχειρηματική δράση και κάλεσε τις παρευρισκόμενες να συμβάλουν με θέσεις και προτάσεις στο έργο της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου, προαναγγέλλοντας μεταξύ άλλων μία σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η εκπόνηση μελέτης για το γυναικείο επιχειρείν.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας κα. Χριστίνα Φυτέα παρουσίασε τα αποκαλυπτικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), που ανακοινώθηκαν μία ημέρα πριν, με την χώρα μας να βρίσκεται στην τελευταία θέση του Δείκτη Ισότητας των Φύλων για το 2019.

Για «αισθητική και δημιουργικότητα», «γυναικείο επιχειρείν & εκπαίδευση», τον ρόλο της γυναίκας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα (startups), την ιστορία της γυναικείας επιχειρηματικότητας, «αυτογνωσία & γυναικείο επιχειρείν» μίλησαν τα μέλη της Επιτροπής του Ε.Ε.Α., κυρίες Λένα Τσικούρη (και Πρόεδρος της Επιτροπής Αισθητικών Ε.Ε.Α.), Μίνα Καστανιά (και Πρόεδρος της  Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Ε.Ε.Α.), Χριστίνα Λάζου (και Πρόεδρος της Επιτροπής Κομμωτών Ε.Ε.Α.), Φανή Βενέτη (και μέλος της Επιτροπής Κομμωτών Ε.Ε.Α.) και Μαρία Κάπαρη (και μέλος της Επιτροπής Αισθητικών Ε.Ε.Α.).

Την ικανότητα της γυναίκας να ισορροπεί ανάμεσα σε πολλαπλούς ρόλους και τους τρόπους αποτελεσματικότερης διαχείρισής τους ανέδειξε η κα. Βάσσια Μανίκα, NLP Well Being Expert, CEO της εκπαιδευτικής εταιρίας Dynamic Equilibrium System.

Η εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν επίσης μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α., ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από την κα. Φυτέα του λογότυπου της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητα του Ε.Ε.Α. που ενισχύει την ταυτότητα και το στίγμα της.

Πηγή: eea.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]