Ασφάλιση αυτοκινήτου από φυσικά φαινόμενα

Στις προαιρετικές καλύψεις αυτοκινήτου οι εταιρείες μπορούν να ασφαλίσουν οχήματα από φυσικά φαινόμενα, όπως θύελλες χαλαζοπτώσεις, κατολισθήσεις, πλημμύρες κ.ά. με μικρό επιπλέον κόστος.

 Μπορεί η ασφάλιση του αυτοκινήτου από φυσικά φαινόμενα να αποτελεί προαιρετική κάλυψη σε ένα συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου, όμως δεν αποτελεί απαγορευτική επιλογή στο θέμα του κόστους, μιας και οι περισσότερες εταιρείες απαιτούν μικρό ετήσιο ποσό για μια τέτοια είδους ασφάλιση. Επιπλέον, η ασφάλιση αυτοκινήτου από φυσικά φαινόμενα, όπως χαλαζοπτώσεις, κατολισθήσεις, κεραυνούς, θύελλες κ.ά. ειδικά τώρα που ο καιρός «αγριεύει» εν όψει της έλευσης του χειμώνα είναι μια ορθή επιλογή για να αποφύγουμε μεγαλύτερα έξοδα και δαπάνες που μπορεί να μας «βγάλουν» εκτός προϋπολογισμού.

Σε κάθε περίπτωση, οι ασφαλιστικές εταιρείες προτρέπουν τους ασφαλισμένους τους, σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων και πλημμυρών, να έχουν υπόψη τους τα εξής:

• Δεν διασχίζουμε χείμαρρους (πεζοί ή με αυτοκίνητο) και εγκαταλείπουμε το αυτοκίνητό μας αν ακινητοποιηθεί σε πλημμυρισμένη περιοχή.
• Αποφεύγουμε τη διάβαση ή παραμονή σε περιοχές όπου σημειώνονται κατολισθήσεις.
• Μένουμε μακριά από πλημμυρισμένες περιοχές και δεν κινούμαστε μέσα σε αυτές όπου δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε την ομαλότητα/ακεραιότητα και σταθερότητα των επιφανειών (δρόμων, πεζοδρομίων, εδάφους κ.λπ.)
• Μένουμε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
• Θυμούμαστε ότι κίνδυνοι υφίστανται και μετά την υποχώρηση των υδάτων.

Σημειωτέον ότι η προστασία από φυσικά φαινόμενα θα πρέπει ρητώς να αναφέρει στο συμβόλαιό μας ποια φαινόμενα περιλαμβάνει και ποιες είναι οι εξαιρέσεις, ώστε να αποφύγουμε τις «κακοτοπιές» των ψιλών γραμμάτων κατά την αποζημίωση.

Τέλος, καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν θα πρέπει να προχωρούμε σε καμιά επιδιόρθωση οποιασδήποτε ζημίας, πριν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τον ασφαλιστή μας ή χωρίς τη συγκατάθεσή του, ώστε σε κάθε περίπτωση να είμαστε καλυμμένοι.

Πηγή:autotriti.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]