Αυξάνονται οι επενδύσεις στην ψηφιακή ασφάλεια και επιβεβαιώθηκε ο ρόλος της τεχνολογίας

Στην ασφάλεια των ψηφιακών διαδικασιών επανεπενδύουν οι εταιρείες σε παγκόσμιο καθώς μετά τον covid19 διαπιστώθηκε ότι το ίντερνετ αποτελεί εργαλείο που αποδείχθηκε όχι απλά χρήσιμο αλλά παράγοντας επιβίωσης και εν συνεχεία εξέλιξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Σειρά από δραστηριότητες πολιτών και επιχειρήσεων μεταφέρθηκαν σε digital περιβάλλον, και όπως είναι φυσικό οι ανάγκες για προστασία από τις ψηφιακές απειλές αυξήθηκαν. Η παγκόσμια αγορά ψηφιακής ασφάλειας διευρύνθηκε σε αξία κατά 9,7% το 1ο τρίμηνο του 2020, φθάνοντας – σε απόλυτους αριθμούς – τα 10,4 δισ. δολάρια (ασφάλεια δεδομένων, διαδικτύου, ηλεκτρονικού ταχ. Κ.α)

Αυτό, που, κυρίως ώθησε την παγκόσμια αγορά ψηφιακής ασφάλειας σε άνοδο, είναι η τηλε-εργασία και η ανάγκη των επιχειρήσεων να θωρακίσουν έναντι των απειλών το περιβάλλον της εξ αποστάσεως εργασίας κυρίως στα αρχικά στάδια του lockdown, που επιβλήθηκε ως απάντηση στον COVID-19.

Η στροφή στην εξ αποστάσεως εργασία από τον Μάρτιο είχε ως αποτέλεσμα την ισχυρή ζήτηση για λύσεις ασφαλείας τελικών σημείων για την προστασία των εταιρικών φορητών υπολογιστών, αλλά και των συσκευών που ανήκουν στους πολίτες και χρησιμοποιήθηκαν για εταιρικούς σκοπού.

Η Cisco – σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys – ήταν ο κορυφαίος πάροχος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο κατά το 1ο τρίμηνο του 2020, αντιπροσωπεύοντας το 9,1% των συνολικών πωλήσεων. Η Palo Alto Networks παρέμεινε ο πλησιέστερος ανταγωνιστής της, με μερίδιο αγοράς 7,8%. Η Fortinet διατήρησε τη δυναμική της και αύξησε το μερίδιο της στο 5,9%, με την Check Point να είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής με μερίδιο 5,4%, ενώ η Symantec συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα με τους πιο ισχυρούς προμηθευτές για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους με μερίδιο 4,7%.

Όσον αφορά τα επιμέρους τμήματα της αγοράς, οι αποστολές λύσεων ασφαλείας Endpoint αυξήθηκαν κατά 16,9%, αντιπροσωπεύοντας το 15,4% της συνολικής αγοράς ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αυτή η ισχυρή ανάπτυξη συνεχίστηκε και το 2ο τρίμηνο, καθώς περισσότερες χώρες εφάρμοσαν μέτρα lockdown. Ο τομέας της ασφάλειας δικτύου αυξήθηκε κατά 4%, ενώ αυτός της ασφάλειας στο Διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κατά 13,8% σε ετήσια βάση.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]