«Δεν Προσπερνάμε – Στηρίζουμε»: Στήριξη ευάλωτων ομάδων σε έντονα καιρικά φαινόμενα από την Υδρόγειο Ασφαλιστική και την Emfasis Foundation

Μία νέα σύμπραξη, μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος «Δεν Προσπερνάμε. Στηρίζουμε», με στόχο τη στήριξη ευάλωτων συνανθρώπων σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων, εγκαινιάζουν η Υδρόγειος Ασφαλιστική και η Emfasis Foundation, Aστική Mη Kερδοσκοπική Eταιρεία.

Τα έντονα και, συχνά, έκτακτα καιρικά φαινόμενα όπως οι πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, οι έντονες βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις, η συχνότητα των οποίων έχει αυξηθεί δραματικά,  δημιουργούν ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες ειδικά για τους ανθρώπους με βιοποριστικά προβλήματα. Το πρόγραμμα «Δεν προσπερνάμε – Στηρίζουμε» δημιουργήθηκε ως μια στοχευμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση των θεμελιωδών αναγκών που δημιουργούνται σε αυτές τις περιπτώσεις για άτομα και οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας, σε κατάσταση δρόμου ή επικείμενης αστεγίας. Είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί σε Αθήνα και Πειραιά παρέχοντας άμεση και έγκαιρη ανακούφιση στις ομάδες – στόχους με παροχή βασικών ειδών επιβίωσης καθώς και δωρεάν ασφάλισης και εξοπλισμού για τα οχήματα – μονάδες κινητής στήριξης της Emfasis Foundation, που προσεγγίζουν τις ευάλωτες περιοχές.

«Είναι χρέος μας να παραμένουμε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στα σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας και της πόλης μας.  Πιστεύουμε ότι η συνεργασία με την Emfasis Foundation θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια καλύπτοντας καίριες ανάγκες ευπαθών συνανθρώπων μας» αναφέρει σχετικά ο κ. Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία μας με την Υδρόγειο Ασφαλιστική, μέσω της οποίας θα μπορούμε πλέον να παρέχουμε σε σταθερή βάση καταλυτική βοήθεια στους συνανθρώπους που διαβιούν σε κατάσταση δρόμου, στις αντίξοες συνθήκες των έκτακτων καιρικών φαινομένων τόσο το χειμώνα όσο και τους θερινούς μήνες. Οι ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες των δυο κινητών μονάδων στήριξης θα καλύψουν πάνω από 40 περιοχές του Λεκανοπεδίου και θα έχουν άμεσο και ουσιαστικό αντίκτυπο στις ζωές των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων με ανάγκες επιβίωσης», δήλωσε αναφορικά με την πρωτοβουλία  η κα Μαρία Καρρά, συνιδρύτρια της Emfasis Foundation.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]