Τα Οικονομικά Αποτελέσματα της Triglav για το 2019

Στις 30 Μαρτίου 2020, ο Όμιλος Triglav ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του για το 2019. Διατηρήθηκε η υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση κατηγορίας Α (rating A stable), η οικονομική σταθερότητα και η ισχυρή κεφαλαιακή βάση διανύοντας το 120ο έτος λειτουργίας της.

Το 2019, ο Όμιλος σημείωσε 4% υψηλότερα κέρδη προ φόρων (100,9 εκατ. Ευρώ) σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα ευνοϊκά αποτελέσματα, οφείλονται στην αύξηση του όγκου των εργασιών, στην πειθαρχία της ανάληψης κινδύνων και στην αύξηση του ποσοστού απόδοσης των επενδύσεων.

Τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ήταν 11% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1.184,2 εκατ. Ευρώ). Το Combined Ratio του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 91,5% από 91,8% το 2018. Με τις έντεκα ασφαλιστικές του εταιρείες, ο Όμιλος κατέχει δεσπόζουσα θέση στην περιοχή της Αδριατικής. Επιπλέον, το 2019 έγινε ο κορυφαίος διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων στη Σλοβενία.

Ο όγκος των περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση στα αμοιβαία κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 1 δις ευρώ αυξημένος κατά 68%.

Η κεφαλαιακή επάρκεια του Ομίλου (Solvency II) το 2019 αυξήθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε 223%, ενώ της Ασφαλιστικής άγγιξε το 283% αυξημένο κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2018. Ο Όμιλος, είναι καλά προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που προκλήθηκε από την πανδημία τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Οι αναπτυξιακές δραστηριότητές της Triglav d.d., επικεντρώνονται σε πελάτες που επιθυμούν να γίνουν δια βίου συνεργάτες της, ώστε να συμβαδίζουν με τις αλλαγές στο περιβάλλον με σύγχρονες λύσεις για την οικονομική τους ασφάλεια.

Ο πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Αντρέι Σλάπαρ δήλωσε: “Ο Όμιλος μας αντιμετώπισε συνολικά απαιτητικές οικονομικές συνθήκες φέτος, που επισφραγίστηκαν από τα καλά αποτελέσματα του 2019. Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές μέλλον για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Έτσι, ενόψει της πανδημίας, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, των πελατών μας, των εταίρων μας και όλων των ενδιαφερόμενων μερών.’’Ο κος Γ. Μαυρέλης, CEO της Apeiron Insurance Project δήλωσε «Χαιρετίζουμε τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Triglav για το 2019. Η στρατηγική της Apeiron είναι να φέρει στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μεγάλους και φερέγγυους ασφαλιστικούς οργανισμούς και καινοτόμα προϊόντα. Τα πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα, η υψηλή κερδοφορία και ο ισχυρός δείκτης φερεγγυότητας 283 % (solvency ratio) της Triglav για το 2019 προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια τόσο στην Apeiron, όσο στους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Όλα αυτά αποκτούν ξεχωριστή σημασία σήμερα, που δοκιμάζεται η χώρα μας, αλλά και η παγκόσμια οικονομία από τις συνέπειες του Κορονοϊού.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]