Συνεισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης με 4,3 τόνους τροφίμων από την INTERAMERICAN κατά την περίοδο της κρίσης

Η οργανωμένη προσέγγιση και ανταπόκριση της INTERAMERICAN σε ανάγκες για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία, κατά το κρίσιμη περίοδο της πανδημίας από τον Μάρτιο έως σήμερα, αναπτύχθηκε με ενέργειες υποστήριξης σε πέντε πυλώνες. Συγκεκριμένα, οι δράσεις αφορούσαν στον πρώτο πυλώνα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στον δεύτερο την Τοπική Αυτοδιοίκηση (δομές υγείας Δήμου Αθηναίων), στον τρίτο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στον τέταρτο τον τομέα της παιδείας και των ψηφιακών αναγκών εκπαίδευσης, ενώ στον πέμπτο πυλώνα η εταιρεία οργάνωσε ευρεία διαδικτυακή επικοινωνία ενημέρωσης σχετικά με τον covid-19 με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Prolepsis και λειτούργησε την πρωτοποριακή για την Ελλάδα εφαρμογή διαχείρισης συμπτωμάτων εξ αποστάσεως «medi-ON» για τους ασφαλισμένους της.

Ειδικότερα στον τρίτο πυλώνα του εταιρικού σχεδίου δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, η INTERAMERICAN ενίσχυσε σχέσεις σταθερής, πολυετούς συνεργασίας με φορείς και οργανισμούς σημαντικού κοινωνικού έργου, που υπέδειξαν τις επίκαιρες ανάγκες τους οι οποίες αναδείχθηκαν κατά την κρίση. Η εταιρεία χρηματοδότησε την τροφοδοσία τους με τρόφιμα και άλλα αναλώσιμα, διανέμοντας είδη συνολικού βάρους 4,3 τόνων.

Απολήπτες των ειδών ήταν: η Τράπεζα Τροφίμων που δραστηριοποιείται εδώ και 24 χρόνια για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τα Παιδικά Χωριά SOS για τις δομές της στη Βάρη Αττικής και το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που διέθεσε τα τρόφιμα στη Θεσσαλονίκη σε οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ο φορέας κοινωνικών δομών ΕΔΡΑ για την παροχή βασικών αγαθών σε πολίτες των Δήμων Δάφνης-Υμηττού, Ιλίου, για κοινωνικά συσσίτια και παροχή έτοιμων γευμάτων, καθώς  και η Φιλόπτωχη Αδελφότητα της ενορίας Αγίου Δημητρίου στον Κουβαρά Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό της ολοκληρωμένης ενέργειας ότι η μεταφορά και παράδοση των ειδών διεκπεραιώθηκε από οχήματα και εργαζομένους των στόλων Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN. Κατά την ίδια περίοδο των περιοριστικών μέτρων, άλλωστε, η εταιρεία Βοήθειας κινητοποιήθηκε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για τη διανομή γευμάτων σε άπορους πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία» -από τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι σήμερα- υγειονομικών μασκών υποστηρίζοντας το κίνημα «Μοδίστρες Έκτακτης Ανάγκης», καθώς και φαρμάκων σε μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]