Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εξειδικεύει τον έλεγχο κατά του νέου κορωνοϊού, με επίκεντρο τα εξουδετερωτικά αντισώματα

Τα Κεντρικά Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διενεργούν τον πλέον εξειδικευμένο έλεγχο αντισωμάτων κατά του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο Covid-19. Η νέα εξέταση ανιχνεύει ποσοτικά τα εξουδετερωτικά αντισώματα, αυτά στα οποία βασίζεται κυρίως η άμυνα του οργανισμού απέναντι στον ιό.

Τα εξουδετερωτικά αντισώματα είναι ειδικά αντισώματα της ανοσοσφαιρίνης IgG που δρουν κατά ολόκληρης της ακιδικής πρωτεΐνης S του κορωνοϊού, εμποδίζουν την είσοδο του ιού στα κύτταρα-στόχους. Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, τα εξουδετερωτικά αντισώματα είναι σημαντικό στοιχείο της ανοσολογικής απόκρισης και η παρουσία τους  θεωρείται συνήθως ένδειξη προστασίας έναντι του ιού.

Η εξέταση προορίζεται ως βοήθημα στη διάγνωση της νόσου CoVID-19, για την υποστήριξη της μελέτης της ανοσολογικής κατάστασης των ασθενών που έχουν προσβληθεί καθώς και για την παρακολούθηση του τίτλου αντισωμάτων κατόπιν εμβολιασμού, παρέχοντας ένδειξη για την παρουσία εξουδετερωτικών αντισωμάτων IgG κατά του SARS-CoV-2.

Ο προσδιορισμός των ειδικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων γίνεται με απλή αιμοληψία η οποία δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Για την ανάλυση, τα Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ χρησιμοποιούν μια πλήρως αυτοματοποιημένη δοκιμασία με την μέθοδο της χημειοφωταύγειας (CLIA),  η οποία έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τα standards του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η εξέταση γίνεται χωρίς ραντεβού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, τόσο για τους αιμολήπτες όσο και για τους εξεταζόμενους, και το αποτέλεσμα μπορεί να δοθεί αυθημερόν για λήψεις μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, διαφορετικά αποστέλλεται την επόμενη ημέρα ηλεκτρονικά.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμπληρώνει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο αυτό ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της προαγωγής της Υγείας όλων.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]