1.000 και πλέον Αναδοχές από την INTERAMERICAN για την ActionAid στα 11 χρόνια συνεργασίας

Συμπληρώνονται φέτος 11 χρόνια σταθερής συνεργασίας μεταξύ της INTERAMERICAN και της ActionAid και τα απολογιστικά στοιχεία της συνεργασίας είναι εντυπωσιακά.  Βάση της συνεργασίας αποτελεί η υποστήριξη, εκ μέρους της εταιρείας, του προγράμματος «Αναδοχή της ΑctionAid». Μέσα από το πρόγραμμα, η INTERAMERICAN έχει συνεισφέρει στις δράσεις του οργανισμού σε 17 χώρες και 37 κοινότητες στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Φέτος, με την ενεργό συμμετοχή των διοικητικών τμημάτων και γραφείων πωλήσεων του εταιρικού δικτύου, η INTERAMERICAN ανέλαβε 81 αναδοχές παιδιών, υιοθετώντας και πάλι τον στόχο της ActionAid για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή των παιδιών μέσω της εκπαίδευσης, της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης. Συμπληρώνοντας φέτος η INTERAMERICAN, συνολικά και από την έναρξη της συμμετοχής της στο πρόγραμμα, 1.009 αναδοχές, έχει συνεισφέρει στη διαρκή προσπάθεια της οργάνωσης σε χώρες με μεγάλη υστέρηση του βιοτικού επιπέδου, ανισότητες και φτώχεια, για:

  • Την ενίσχυση της ικανότητας των τοπικών κοινοτήτων να ελέγχουν τους δημόσιους φορείς και να τους καθιστούν υπόλογους για τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχουν
  • Τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών για πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση
  • Την υποστήριξη των μητέρων των παιδιών, ώστε να διεκδικούν το δικαίωμά τους για μια ζωή χωρίς βία
  • Την προώθηση των βιώσιμων μικρο-καλλιεργειών.
Actionaid
ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΕΙΤΟΥ

Μέσα από το πρόγραμμα Αναδοχής, η ActionAid αντιμετωπίζει την ακραία φτώχεια, την έλλειψη τροφής, νερού και εκπαίδευσης στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη. Είναι αξιοσημείωτο ότι στελέχη της εταιρείας έχουν συμμετάσχει σε αποστολές της ActionAid στη Ρουάντα και την Ουγκάντα, συνδράμοντας σε εθελοντικό έργο. Παράλληλα με τις Αναδοχές, η INTERAMERICAN έχει συνδεθεί με το Επίκεντρο, σημείο αναφοράς της ActionAid στον Κολωνό, παρέχοντας ασφάλιση στις εγκαταστάσεις του, ενώ στελέχη της συνεισφέρουν και στον εκπαιδευτικό τομέα, με παροχή βασικών γνώσεων για την ανάπτυξη εργασιακών δεξιοτήτων σε άτομα που προτείνει το Επίκεντρο. Η εταιρεία έχει υποστηρίξει, επίσης, με χορηγία καρδιολογικών εξετάσεων των αθλουμένων και την ομάδα ποδοσφαίρου του Επίκεντρου.

«Tα 11 χρόνια της συνεργασίας μας με την INTERAMERICAN αποδεικνύουν πόσα περισσότερα μπορεί να επιτύχει η Κοινωνία των Πολιτών όταν έχει δίπλα της τον εταιρικό κόσμο των επιχειρήσεων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό και προσδοκούμε με την υποστήριξή τους να επιτύχουμε και πολλά περισσότερα στο μέλλον» τονίζει ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Hellas.

Από την INTERAMERICAN ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας, επισημαίνει: «Η υποστήριξη του έργου της ActionAid είναι μια από τις πιο αποδοτικές σε αξία πρωτοβουλίες υπευθυνότητας της εταιρείας, δεδομένου ότι συνδέεται, άμεσα ή έμμεσα, με τους περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (UN Sustainable Development Goals) και συγκεκριμένα με την αντιμετώπιση της φτώχειας, της πείνας, της φροντίδας της υγείας, την ποιοτική εκπαίδευση και μόρφωση, την ισότητα των φύλων, την εξασφάλιση καθαρού νερού, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, των οικοσυστημάτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη βελτίωση του οικιστικού περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη και τις συνεργασίες. Εξ ίσου σημαντικό είναι ότι εμείς, τα μέλη της εταιρικής κοινωνίας βιώνουμε μια εμπειρία που μας δίνει μαθήματα ζωής για έναν καλύτερο κόσμο».

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]