Tη δυναμική της πορεία επιβεβαιώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Generali για το 2019

Ανοδική τάση για έβδομη συνεχή χρονιά, κατέγραψαν και το 2019 τα παραγωγικά μεγέθη της Generali Hellas. Η εταιρεία έκλεισε τη χρήση 2019 με συνολική παραγωγή ασφαλίστρων ύψους 217,8 εκατ. ευρώ αυξημένη κατά 4,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Για ακόμα μια χρονιά, η Εταιρεία επιτυγχάνει τους παραγωγικούς στόχους της διατηρώντας σε σταθερά υψηλό επίπεδο το μερίδιο αγοράς της το οποίο διαμορφώθηκε για το 2019 σε 5,3%.

Η αύξηση της παραγωγής την υπό εξέταση περίοδο, προήλθε κυρίως από τον κλάδο Ζωής o οποίος συνεχίζει να μεγεθύνεται σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 11,7%, με την παραγωγή ασφαλίστρων να ανέρχεται στα 103,8 εκατ. ευρώ ενώ ο κλάδος Γενικών Ασφαλίσεων παρέμεινε σχεδόν σταθερός, σε σχέση με το 2018 και την παραγωγή ασφαλίστρων να κυμαίνεται στα 113,9 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο κλάδος των Γενικών Ασφαλίσεων συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πυλώνα δραστηριοποίησης της Εταιρείας κατέχοντας το 52% της παραγωγής, ενώ την ίδια στιγμή, ο κλάδος Ζωής που και αυτή τη χρονιά, παρουσίασε αξιοσημείωτη δυναμική ανάπτυξης, έφτασε στο 48%. H παραπάνω ποσοστιαία ανάλυση αποτυπώνει τον στρατηγικό στόχο της εταιρείας για ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο.

Την ίδια χρονιά τα αποτελέσματα μετά από φόρους της Generali διαμορφώθηκαν σε 7,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το 2018 ενώ, τα ίδια κεφάλαια, αυξήθηκαν κατά 36,2%, ανερχόμενα στα 94,0 εκατ. ευρώ εκατ.

Για το έτος 2019, η Generali Hellas Α.A.Ε κάλυψε επαρκώς το σύνολο των κεφαλαιακών απαιτήσεών της που απορρέουν από το κανονιστικό πλαίσιο Solvency ΙΙ, χωρίς να κάνει τη χρήση μεταβατικών μέτρων κατά τον υπολογισμό της βέλτιστης εκτίμησης των ασφαλιστικών της υποχρεώσεων, πέραν της προσαρμογής λόγω μεταβλητότητας (volatility adjustment).

Ο δείκτης φερεγγυότητας SCR αυξήθηκε το 2019 κατά 16,3 μονάδες σε σύγκριση με το 2018 και ανήλθε στο 156,9% από το 140,6% ένα χρόνο πριν, ενώ αντίστοιχα ο δείκτης φερεγγυότητας MCR διαμορφώθηκε στο 364,1% αυξημένος κατά 44 μονάδες από το 320,1% το 2018.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της ταχείας εξάπλωση του COVID-19 στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, εξέλιξη που επηρεάζει την οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα, η Generali παρακολουθεί τις κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις, εφαρμόζοντας άμεσα μια σειρά πρωτοβουλιών για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης επιχειρηματικής της συνέχειας, την προστασία της υγείας των ανθρώπων που εργάζονται για την Εταιρεία, το δίκτυο διανομής και τους πελάτες της.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα για τη χρήση 2019, της Generali Hellas, ο Chief Financial Officer της εταιρείας Ηλίας Ρήγας δήλωσε: «H Generali και με τα αποτελέσματα του 2019, επιβεβαιώνει την ορθότητα των στρατηγικών της επιλογών. Επιλογές που περιλαμβάνονται στο νέο τριετές στρατηγικό πλάνο με στόχο την αξιοποίηση δυνάμεων για ταχύτερη ανάπτυξη. Οι πυλώνες αυτής της στρατηγικής εστιάζουν στην: Κερδοφόρο Ανάπτυξη, Αποτελεσματική Διαχείριση Κεφαλαίων & Χρηματοοικονομική Βελτιστοποίηση, την Καινοτομία & τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Ως μέλη ενός παγκόσμιου ασφαλιστικού δικτύου, καταφέραμε τη χρονιά που μας πέρασε να συμβάλλουμε ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση, επιτυγχάνοντας σημαντικά τεχνικά και παραγωγικά αποτελέσματα, στηριζόμενοι πρωτίστως στους επαγγελματίες συνεργάτες μας ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, στις συνεχείς επενδύσεις στις εξελιγμένες τεχνολογικές εφαρμογές που αξιοποιούνται, τόσο από το δίκτυο πωλήσεων όσο και τους ασφαλισμένους, και στον σχεδιασμό έξυπνων, απλών και καινοτόμων ασφαλιστικών υπηρεσιών και προϊόντων. Τα πολύ ικανοποιητικά αυτά αποτελέσματα του 2019, μας επιτρέπουν να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο στην αγορά και να δώσουμε δυναμικά το «παρών», και στο γεμάτο προκλήσεις λόγω πανδημίας νέο περιβάλλον, προσφέροντας όχι απλά ασφαλιστικές λύσεις, αλλά ένα οικοσύστημα υπηρεσιών που θα υποστηρίζει τους ασφαλισμένους στην καθημερινότητά τους και θα τους βοηθά να ζήσουν μια καλύτερη ζωή».

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]