Εξαιρετικά μεγάλες επιδόσεις για τον όμιλο ΝΝ. Δείτε αναλυτικά

Ισχυρές οικονομικές και εμπορικές επιδόσεις κατέγραψε ο Όμιλος NN το 2020, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα το στόχο για μείωση κόστους.  

Συγκεκριμένα:

  • Σε επίπεδο εξαμήνου, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε 963 εκατ. ευρώ από 881 εκατ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2019, κυρίως λόγω του υψηλότερου επενδυτικού περιθωρίου και των χαμηλότερων διοικητικών δαπανών στην Netherlands Life. Το 2020, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 5,3% αγγίζοντας τα 1,889 δισ. ευρώ.
  • Περιορισμένος ο αρνητικός αντίκτυπος της Covid‐19 στο λειτουργικό αποτέλεσμα που άγγιξε περίπου τα 23 εκατ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και τα 53 εκατ. ευρώ συνολικά μέσα στο 2020.
  • Σε επίπεδο εξαμήνου, το καθαρό αποτέλεσμα κυμάνθηκε στα 1,317 δισ. ευρώ, από 844 εκατομμύρια ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Συνολικά, το 2020, το καθαρό αποτέλεσμα άγγιξε τα 1,904 δισ. ευρώ έναντι 1,962 δισ. ευρώ το 2019.
  • Περαιτέρω μείωση κόστους ύψους 23 εκατ. ευρώ καταγράφηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ενώ η συνολική μείωση κόστους άγγιξε τα 404 εκατ. ευρώ.
  • Ο δείκτης φερεγγυότητας άγγιξε το 210% από 221% στις 30 Ιουνίου 2020, γεγονός που οφείλεται στην συμπερίληψη της NN Bank στον υπολογισμό φερεγγυότητας και την αφαίρεση του προτεινόμενου τελικού μερίσματος 2020, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από το OCG (operating capital generation).
  • Το OCG κυμάνθηκε στα 450 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2020 έναντι 653 εκατ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2019, αντικατοπτρίζοντας τον αρνητικό αντίκτυπος των χαμηλότερων επιτοκίων. Το 2020 το OCG κυμάνθηκε στα 993 εκατ. ευρώ, από 1,349 δισ. ευρώ το 2019.

«Το 2020 επιτύχαμε ισχυρές οικονομικές και εμπορικές επιδόσεις, παρόλο που ήταν σαφώς μια πρωτοφανής χρονιά, που στιγματίστηκε από την πανδημία Covid‐19 και διάφορες άλλες οικονομικές, πολιτικές και ρυθμιστικές εξελίξεις. Αυτές οι συνθήκες επηρέασαν τους ανθρώπους και τις κοινωνίες ενώ αναδιαμόρφωσαν τις αγορές, τις βιομηχανίες και τις εταιρίες, απαιτώντας προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα από όλους μας. Κατά τον σχεδιασμό της νέας στρατηγικής μας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, λάβαμε όσο το δυνατόν περισσότερο υπόψη αυτές τις αλλαγές. Στόχος μας είναι να επιδιώξουμε τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, με βάση την πεποίθηση ότι η εστίαση στην ευημερία των πελατών και των εργαζομένων είναι τελικά επωφελής για όλες τις ομάδες ενδιαφερομένων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο David Knibbe, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου. «Για τους υπαλλήλους μας, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χωρίς αποκλεισμούς και εμπνευσμένο εργασιακό περιβάλλον, το οποίο διεγείρει την ευελιξία, την αποτελεσματικότητα και τον μετασχηματισμό. Πέρυσι, οι εργαζόμενοί μας αποδείχτηκαν προνοητικοί και ευέλικτοι δίνοντας ακλόνητη προσοχή στους πελάτες μας σε ένα δύσκολο περιβάλλον αλλαγής, το οποίο αποτέλεσε έναν ισχυρό επιταχυντή στο ταξίδι μετασχηματισμού που έχουμε ξεκινήσει θέτοντας στο επίκεντρο τους πελάτες και τη χρήση δεδομένων. Χάρη στις προσπάθειες των συναδέλφων μας, οι οποίοι εργάζονταν εξ αποστάσεως ως επί το πλείστον, μπορέσαμε να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τους πελάτες μας. Για παράδειγμα, μπορέσαμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα διακοπής πληρωμής ασφαλίστρων και ενυπόθηκων δανείων σε πελάτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και προσωρινή κάλυψη υπηρεσιών παράδοσης για επιχειρήσεις που συνήθως δεν διανέμουν προϊόντα. Επίσης, υποστηρίξαμε τις κοινότητες στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε, για παράδειγμα με δωρεές υπολογιστών επιτρέποντας στα παιδιά να κάνουν τα μαθήματά τους στο σπίτι. Εκτός από την υποστήριξη των πελατών για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, θέλουμε επίσης, να τους βοηθήσουμε ώστε να κοιτούν με εμπιστοσύνη το μέλλον και να κάνουν σχέδια. Με αυτόν τον τρόπο, οι ασφαλιστές μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη, έναν στόχο που είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε». 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]