Εκπαιδευτική δράση από τη Eurolife ERB και την eduACT

Μια πρωτότυπη εμπειρία, βασισμένη στο πρόγραμμα Train your Brain

Μια ημέρα γεμάτη εργαστήρια εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για οικογένειες, διοργάνωσε η Eurolife ERB, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό eduACT- ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το καινοτόμο πρόγραμμα δραστηριοτήτων Train Your Brain!, το οποίο βασίζεται στις αρχές της μη τυπικής εκπαίδευσης. Σκοπός του είναι να εξασκήσει τις δεξιότητες των παιδιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την ομαδικότητα, τη συνεργασία και την αυτοπεποίθησή τους μέσα από βιωματικά εργαστήρια και προσομοιώσεις.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της eduACT, τα παιδιά συμμετείχαν σε team-building δραστηριότητες και πήραν μέρος σε ασκήσεις επίλυσης προβλημάτων και λογικής, γνωρίζοντας νέες μαθησιακές μεθόδους. Το πρόγραμμα Train Your Brain! ακολουθεί μια καινοτόμα μέθοδο εκμάθησης, η οποία χρησιμοποιεί νέα εργαλεία και πρακτικές, όπως η αρχή της αλγοριθμικής σκέψης, η εκμάθηση κώδικα και τα σενάρια ηγεσίας, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να εξασκήσουν διαφορετικούς τρόπους σκέψης.

Παράλληλα, οι γονείς ενημερώθηκαν για τα οφέλη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της eduACT, ενώ συμμετείχαν σε ένα ενδιαφέρον διαδραστικό παιχνίδι με τουβλάκια LEGO – δοκιμάζοντας κι εκείνοι τις δεξιότητές τους στην ομαδικότητα, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα!

Το αποκορύφωμα της ημέρας, για μικρούς και μεγάλους, ήταν η γνωριμία με την ομάδα ρομποτικήςFirst Global Challenge Team Greece”, μια πρωτοβουλία της eduACT και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mathisis. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τα μέλη της ομάδας και να μάθουν τα πάντα γύρω από το έργο, την πορεία και τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge, όπου και κατέκτησαν το χάλκινο βραβείο.

Η Eurolife ERB συνεργάζεται σταθερά εδώ και χρόνο με τον εκπαιδευτικό οργανισμό eduACT, υποστηρίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο για παιδιά. Μέσα από την υλοποίηση τέτοιων δράσεων, η εταιρεία έχει στόχο να ενθαρρύνει ενεργά τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν τις δεξιότητες παιδιών και ενηλίκων, βοηθώντας τους να δημιουργούν θετικές προοπτικές για το μέλλον τους.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]