Ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας αναλαμβάνει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO Γερμανίας

Η Διοίκηση του Ομίλου ERGO ανακοίνωσε ότι ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας από την 1η Μαΐου 2020 θα διαδεχθεί τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO Γερμανίας (ERGO Deutschland AG) κ. Achim Kassow, ο οποίος θα αναλάβει νέα καθήκοντα ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μητρικής εταιρείας “Munich Re”. Η ERGO Γερμανίας έχει περισσότερους από 10 εκατ. πελάτες, 14.500 εργαζομένους και στο 2018 ασφάλιστρα ύψους 12 δις ευρώ.

Από το 2004, ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας κατέχει τη θέση του CEO στην ERGO Ελλάδας και από το 2018 είναι ταυτόχρονα και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HDFC ERGO στην Ινδία. Έχει σπουδάσει οικονομικά και νομικά, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Ανόβερου Γερμανίας, ενώ διαθέτει και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον χώρο των ασφαλειών.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Markus Riess, δήλωσε:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Achim Kassow για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τα τελευταία χρόνια, καθώς εφάρμοσε το στρατηγικό πρόγραμμα της ERGO στη Γερμανία με επιτυχία και να τον συγχαρώ για το διορισμό του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Munich Re. Ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας είναι ένα διακεκριμένο και αναγνωρισμένο πλέον στέλεχος του Ομίλου μας και ένας από τους πιο άξιους, ικανούς και επιτυχημένους CEOs. Τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει την ERGO στην Ελλάδα ως μια από τις πιο κερδοφόρες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στη χώρα, καταλαμβάνοντας ηγετική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ενώ συνέβαλε καταλυτικά στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της μεγαλύτερης και πιο σύνθετης συγχώνευσης ασφαλιστικών εταιρειών που έγινε στην Ελλάδα. Χαίρομαι που στο πρόσωπο του Θεόδωρου Κοκκάλα έχουμε βρει το σωστό διάδοχο στον όμιλο ERGO για το δύσκολο έργο στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας.”

O κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, δήλωσε:

“Η εξέλιξη αυτή με τιμά ιδιαίτερα, αλλά και μου δημιουργεί σημαντικά αυξημένες ευθύνες, καθώς οι προκλήσεις είναι πολλές σε μια αγορά πολύ μεγαλύτερη και διαφορετική από την ελληνική, όπου η ERGO Γερμανίας κατέχει κυρίαρχη θέση. Είμαι βέβαιος ότι η ERGO Ελλάδος έχει λαμπρό μέλλον και θα συνεχίσει την κερδοφόρα αναπτυξιακή πορεία της, καθώς διαθέτει εξαιρετικό δίκτυο αφοσιωμένων και επαγγελματιών συνεργατών, μία εξαιρετικά αποτελεσματική ομάδα διοικητικών στελεχών, αλλά και προσωπικό έμπειρο, καταρτισμένο και με πελατοκεντρικό προσανατολισμό.”

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]