13.57: Στα 4,12 € η μετοχή της INTERLIFE με υψηλό ημέρας το 4,46€

Επιφυλακτικά άρχισε η διαπραγμάτευση της Interlife στο χρηματιστήριο Αθηνών, με την εισαγωγή 18.567.912 μετοχών σε συνέχεια της έγκρισής του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η εταιρεία είναι πολυμετοχική με την οικογένεια Βοτσαρίδη να ελέγχει το 60,7%. Έτσι, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Πίστη, γίνονται δύο οι εισηγμένες ασφαλιστικές εταιρείες διαμορφώνοντας το ενδεχόμενο επαναδημιουργίας ασφαλιστικού κλάδου στο Χ.Α., εξέλιξη που θα αναβαθμίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για εταιρείες του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ήταν εισηγμένες η Εθνική Ασφαλιστική, η Interamerican, o Φοίνιξ, ο Αστήρ, η Αγροτική Ασφαλιστική, η Metrolife, η Ασπίς κοκ.

Η Interlife κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών της (ασφαλιστική παραγωγή και λοιπά έσοδα) κατά 48,67% το 2019 που ανήλθε στα €81,2 εκατ. και κατά 41,34%  στο 1ο εξάμηνο 2020 (στα €24,6 εκατ.). Παράλληλα, οι υπεραξίες των χρηματοοικονομικών στοιχείων οδήγησαν σε αύξηση των μ.φ. κερδών της εταιρείας που ανήλθαν σε €18,9 εκατ. για το 2019 (+180%) αλλά σε μόλις €0,9 εκατ. σε για το 1ο εξάμηνο του 2020 έναντι €11,2 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα €59 εκ. (χτεσινό κλείσιμο τιμής μετοχής €3,18) και η σχέση P/BV ανέρχεται στο 0,62 με την καθαρή θέση να ανέρχεται στα 95 εκ.

Η εταιρεία συμπεριλαμβάνεται στις 5 πιο κερδοφόρες εταιρείες στην ασφαλιστική αγορά, κατέχει ισχυρή θέση και επεκτείνει το υφιστάμενο δίκτυό της αυξάνοντας το εύρος των προσφερόμενων ασφαλιστικών προϊόντων. Τόσο οι δείκτες φερεγγυότητας όσο και οι δείκτες αποδοτικότητας καταγράφουν ικανοποιητικές επιδόσεις.

Ανάδοχος της Interlife  ήταν η Κύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ που σε συνεργασία με την εταιρεία ολοκλήρωσε τη σύνταξη και υποβολή των προβλεπόμενων πληροφοριακών δελτίων στις εποπτικές αρχές (Χρηματιστήριο Αθηνών και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς). Ταυτόχρονα, η μετοχή θα συνεχίζει να διαπραγματεύεται στο Χ.Α.Κ.

Με πληροφορίες απο το capital.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]