ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΖΩΗΣ: Συμβουλές για όσους θέλουν να ασφαλιστούν για πρώτη φορά

Σε μία εποχή με πολλές προκλήσεις, στην οποία η κοινωνική ασφάλιση αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων, για να εξασφαλίσετε ένα  αξιοπρεπές επίπεδο υπηρεσιών πρέπει να το πληρώσετε πολύ ακριβά. Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφθείτε άλλες λύσεις;

Η ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα. Γι’ αυτό πρέπει να προνοούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνεται, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Η λύση της ιδιωτικής ασφάλισης είναι μία καλή, προσιτή, εναλλακτική λύση που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη δημόσια ασφάλιση που έχετε ήδη.

Πώς όμως θα επιλέξετε τη σωστή ασφαλιστική εταιρεία;

Για να επιλέξετε την ασφάλεια ζωής που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες πρέπει αρχικά να τις καταγράψετε.

  • Θα πρέπει να κάνετε μία πρόβλεψη, στην περίπτωση μίας αναπάντεχης κατάστασης στο μέλλον, με ποιον τρόπο θα μπορέσετε να την καλύψετε και τι θα συμβεί αν δεν έχετε εσείς την οικονομική δυνατότητα.
  • Στη συνέχεια, καταγράψτε  τις μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις σας και προσπαθήστε να υπολογίσετε  τι επιπλέον έξοδα θα προκύψουν, στην περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο.
  • Ενημερωθείτε ακριβώς για το είδος των υπηρεσιών υγείας και προστασίας που λαμβάνετε ήδη, είτε από τον δημόσιο ασφαλιστικό φορέα στον οποίο είστε ασφαλισμένος ή από το ομαδικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχετε, μέσω της εταιρείας που εργάζεστε.
  • Κατόπιν, πρέπει να αποφασίσετε αν οι υπηρεσίες αυτές σας ικανοποιούν και αν θα μπορούν να σας καλύψουν, στην περίπτωση που υπάρξει μία έκτακτη ανάγκη για εσάς ή για την οικογένειά σας.

Έχετε λοιπόν αποφασίσει να ασφαλιστείτε και ψάχνετε την κατάλληλη εταιρεία.

Ανάλογα με την απόφασή σας, υπάρχουν αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες που σάς δίνουν τη δυνατότητα, να συμπληρώσετε τις επιπλέον υπηρεσίες που θα επιθυμούσατε για να νιώθετε ασφαλείς, ακόμη και αν το συμβόλαιό σας είναι με κάποια άλλη εταιρεία.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι τη μακροβιότητα της εταιρείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όσο περισσότερα χρόνια λειτουργεί αδιάλειπτα μία εταιρεία τόσο περισσότερη εμπειρία και τεχνογνωσία διαθέτει, τόσο μεγαλύτερη εγγύηση σταθερότητας και αξιοπιστίας αποτελεί για εσάς.

Το δεύτερο που πρέπει να εξετάσετε είναι να προσφέρει μία πλήρη γκάμα υπηρεσιών ασφάλειας Ζωής, Ατυχημάτων και Υγείας, σε όλον τον κόσμο, ώστε να μπορεί να σας καλύπτει σε ό, τι και αν προκύψει, όπου και αν προκύψει. Επίσης διερευνήστε αν δίνει έμφαση στην προσωπική επαφή και επενδύει στους ανθρώπους της. Σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλατε να γνωρίσετε τον ασφαλιστή σας στην αρχή και μετά να σας εξυπηρετεί ένα άψυχο τηλεφωνικό κέντρο!

Άντε και βρήκατε ασφαλιστική εταιρεία, πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς πρόγραμμα;

Αφού έχετε ήδη καταγράψει τις ανάγκες σας και τις οικονομικές σας υποχρεώσεις, θα πρέπει να σκεφθείτε το ποσό το οποίο είστε διατεθειμένος να επενδύσετε σε μηνιαία και ετήσια βάση για την προστασία της υγείας ή και της ζωής σας.

Με βάση αυτή την παραδοχή,  θα ψάξετε για το πρόγραμμα εκείνο που σας δίνει τις περισσότερες παροχές, σας προσφέρει τις περισσότερες καλύψεις και βέβαια δεν σας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις… αφού υπογράψετε!

Ένα μεγάλο ετήσιο κεφάλαιο κάλυψης, για παράδειγμα €500,000 μπορεί να καλύψει κάθε σας ανάγκη. Επίσης, είναι σημαντικό η κάλυψή σας να ξεκινάει άμεσα για ατύχημα, σίγουρα να μην ξεπερνάει τον ένα μήνα στην περίπτωση ασθένειας και να καλύπτει μέχρι και το 100% των νοσοκομειακών σας εξόδων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσετε ταυτόχρονα αν το δίκτυο των νοσοκομείων που συνεργάζονται με την ασφαλιστική εταιρεία είναι μεγάλο και περιλαμβάνει όλα τα γνωστά, μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.

Τέλος, καλό θα ήταν να φροντίσετε να συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμά σας και ένα καλό ποσό που να σας καλύπτει στην περίπτωση μίας σοβαρής ασθένειας. Στην εποχή μας, με τόσα να συμβαίνουν και να ακούμε γύρω μας, η πρόληψη μπορεί να αποβεί σωτήρια.

Ένα λοιπόν βασικό πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης που μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες τις δικές σας και της οικογένειάς σας, είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε αυτήν την περίοδο!

Πηγή: http://www.metlife.gr/el/Individual/Newsletter/Current_News/Latest-News-from-Newsletter/2018-07-Asfalistika-Programmata-News.html

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]