Αρση του τηλεφωνικού απορρήτου και για τροχαία ατυχήματα (asfalisinet.gr)

Σε σειρά προτάσεων του για το τροχαία ατυχήματα, ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, ζητά μεταξύ άλλων την άρση και του τηλεφωνικού απορρήτου στους εμπλεκόμενους σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται και τα εξής :

«Η νομοθετική ρύθμιση που θα επέβαλε σε κάθε έγκλημα στη στεριά ή στη θάλασσα με σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο την υποχρεωτική ένταξη στη δικογραφία των στοιχείων λειτουργίας των κινητών με τις κατά περίπτωση πιο ειδικές ρυθμίσεις θα έπρεπε να έχει ψηφιστεί χθές. Αυτό θα συνέβαλε ουσιαστικά στην απόδοση Δικαιοσύνης και θα ακύρωνε εν τη γενέσει της κάθε, από παράδοση ή από κακή προαίρεση, θεωρία συνωμοσίας.

Δυστυχώς αυτό δεν έχει συμβεί.

Και επειδή αυτό δεν έχει συμβεί έχουμε την συστηματική άρνηση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να δώσουν παρόμοια στοιχεία ακόμα και μετά από εισαγγελική παραγγελία επικαλούμενες τον σεβασμό στα …προσωπικά δεδομένα των πελατών τους και απαιτώντας αποφάσεις Δικαστικών Συμβουλίων.

Τα παραπάνω είναι δυστυχώς γνωστά σε όσους ασχολήθηκαν με το τι συμβαίνει πολύ πρίν από το συμβάν της Αίγινας. Ούτε για τον φόνο του 13χρονου ποδηλάτη ΠάνουΤζαβάρα (Μάιος 2012 στο Ρίο της Πάτρας), ούτε για τον φόνο του 14χρονου ποδηλάτη Οδυσσέα Κουκουζέλη (Αύγουστος 2012 Λ. Λαυρίου), οι οικογένειες των οποίων αποτελούν μέλη του συλλόγου μας, οι τηλεφωνικές εταιρείες υπάκουσαν στην εισαγγελική εντολή να προσκομίσουν τα σχετικά στοιχεία. Στη δίκη μάλιστα για το φόνο του πρώτου γνωστός ποινικολόγος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση της (καταδικασθείσας) δράστιδος παρατήρησε για το θέμα: «Ε όχι και να γίνει άρση απορρήτου για ένα πλημμέλημα!»

O SOS Τροχαία Εγκλήματα έχει υποβάλει εδώ και καιρό ένα πλαίσιο προτάσεων που αφορά την Δικαιοσύνη και τα Τροχαία Εγκλήματα, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στην υφυπουργό Μεταφορών και στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής. Ανάμεσα σ αυτές περιλαμβάνει και την : «Αυτόματη υποχρεωτική κατάθεση από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας λίστας με πιθανές συνομιλίες ολων των εμπλεκομένων οδηγών την ώρα της σύγκρουσης». Δεν διεκδικούμε οι αρμόδιοι να αποδεχτούν το σύνολο των προτάσεων μας. Ωστόσο κάποτε θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το να μη προχωρούν στη νομοθέτηση πάνω σε τόσο σοβαρά θέματα σε τίποτα άλλο δεν συμβάλλει παρά στην διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης: μιας αιματοβαμμένης πραγματικότητας που θα αποτελεί πρόσφορο έδαφος για να ανθίζει η καχυποψία και κάθε είδους θεωρίες συνωμοσίας.»

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Πηγή: www.asfalisinet.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]