Τελικά, αξίζει τον κόπο;

Του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου Συντονιστή Ασφαλιστικών Πρακτόρων Cover Insurance

Το πιο συχνό ερώτημα που ακούγεται από τα χείλη παλαιών και νέων συναδέλφων, είναι αυτό: «Τελικά αξίζει να ασχοληθώ με τον κλάδο ασφαλίσεων; Αξίζει να κάνω καριέρα σε αυτό το επάγγελμα;».

Σου απαντώ ευθέως πως αν σκοπεύεις να γίνεις ο κλασικός ασφαλιστής, αυτός ο γραφικός (για τα σημερινά δεδομένα) τύπος περασμένων δεκαετιών με τον χαρτοφύλακα ανά χείρας και μια ανούσια πίεση για ωμή πώληση, σίγουρα δεν αξίζει. Αν σκοπεύεις να επιδοθείς σε ένα κυνήγι ασφαλίστρων δίχως επιχειρηματικό πλάνο και εκ- συγχρονισμένο σχέδιο, όχι και πάλι δεν αξίζει. Οι εποχές αλλάζουν. Αναλογίσου μάλιστα πως τα τελευταία χρόνια είναι δεδομένη η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε όλοι σε σημαντικούς παράγοντες που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη μας. Υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, αποπνικτική φορολόγηση, σκληρός ανταγωνισμός από Direct και Τραπεζικά δίκτυα, ατελείωτες ώρες ισόβιας εκπαίδευσης και αυξανόμενη τάση προς τη γραφειοκρατία. Πολλά τα αρνητικά.

Πώς θα ανταπεξέλθεις σε αυτά και πώς θα κάνεις καριέρα, λοιπόν, σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται; Είναι απλό… γίνε διαφορετικός! Γίνε αυτό που λείπει από την ελληνική ασφαλιστική αγορά και πάρε το μερίδιο που σου αναλογεί από τη μεγάλη πίτα. Αν αφουγκραστείς τον παλμό της αγοράς, θα αντιληφθείς ότι η μέση ελληνική οικογένεια δε ζητάει πλέον έναν ακόμα «ασφαλιστή» ή πωλητή, αλλά έναν επαγγελματία σύμβουλο, ώστε να θωρακιστεί από τις μελλοντικές ατυχίες της. Ζητάει μια ομπρέλα, ευέλικτη και σύγχρονη, όπου θα της εξασφαλίσει αξιοπρέπεια.

Ένεκα των ραγδαίων εξελίξεων στο δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ανοίγεται ένας νέος δρόμος. Είσαι έτοιμος να διαχειριστείς αυτές τις σημαντικές αλλαγές; Έχεις ενημερωθεί γύρω από αυτές; Είτε οι επερχόμενες αλλαγές αφορούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση είτε όχι, το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει να προετοιμαστείς, συνάδελφε. Ο σύγχρονος επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος (πράκτορας πλέον), δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη τον θεσμό της ασφάλισης όσο ποτέ άλλοτε. Μια ελληνική κοινωνία, που λειτουργεί ακόμα και σήμερα με διαπροσωπικές σχέσεις. Γιατί; Επειδή, όπως ο Έλληνας θέλει τον δικηγόρο, τον ιατρό και τον λογιστή, έτσι χρειάζεται και τον προσωπικό του ασφαλιστή. Του είναι απαραίτητος, όσες αλλαγές και αν γίνουν. Η μπάλα όμως πλέον είναι στο δικό μας γήπεδο, καθώς πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!

Εξέλιξε κι άλλο την τεχνογνωσία σου, κάνε επωφελείς συνεργασίες με ανθρώπους που έχουν να σου προσφέρουν και… ρίξε νερό στο κρασί σου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Επίσης, εξειδικεύσου! Η εξειδίκευση αμείβεται αδρά στις μέρες μας και είναι το πρώτο ζητούμενο από τον πελάτη. Ας αναλογιστούμε όλοι πως ασκούμε σοβαρό λειτούργημα και όχι μια απλή διανομή ασφαλιστικών προϊόντων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για τον κλάδο μας και να πρωταγωνιστήσουμε στα δρώμενα. Ας αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται και ας διεκδικήσουμε επιτέλους καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Το δικαιούμαστε.

Οι Black Friday προσφορές από τις Direct πλατφόρμες θα αποκτήσουν το κοινό τους, το Bancassurance επίσης. Το κοινό όμως, που θα αποκτήσεις εσύ ως σύγχρονος επαγγελματίας, φρόντισε να γίνει «οπαδός σου», όχι απλά πελάτης σου. Μας επιβάλλεται ηθικά πλέον. Και ξέρεις γιατί; Διότι αυτό το επάγγελμα τελικά αξίζει…

Αναδημοσίευση από το The Insurer που κυκλοφορεί.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]