120 δόσεις | Πεντάμηνη παράταση για ρύθμιση χρεών στα ταμεία

Έως τις 31 Μαΐου 2020 θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση προκείμενου να ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα ταμεία όσοι επαγγελματίες, έχουν καταθέσει έως τις 7 Οκτωβρίου, αίτημα προσδιορισμού των ασφαλιστικών οφειλών τους.

Επίσης, έως τις  31 Μαΐου, θα μπορούν όσοι εργοδότες και επαγγελματίες, υποβάλλουν αίτημα επανένταξης στις 120 δόσεις, με την προϋπόθεση ότι έχουν ήδη ενταχθεί   (έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι εργοδότες ) στην εν λόγω ρύθμιση.

Αυτό προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου, το οποίο κατέθεσε χθες στη Βουλή, η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό νομοσχέδιο:

«Για τους  οφειλέτες» των ταμείων «όπου η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση» των 120 δόσεων «περιλαμβάνει δύο στάδια», η ημερομηνία της 7ης Οκτωβρίου  «αφορά στην υποβολή του αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ (1ο στάδιο». Παρακάτω, σημειώνεται πως «ως υποβολή του αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής θεωρείται και η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ στις περιπτώσεις των οφειλετών που απαιτείται επιβεβαίωση των ασφαλιστικών τους στοιχείων ή οι οφειλές τους είναι υπό επεξεργασία και χωρίς να απαιτείται η τελική υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει και μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας (σ.σ. 31/12/2019), όταν διαβιβασθούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ και εφόσον  υποβληθεί η αίτηση (2ο στάδιο) για την υπαγωγή στη στην ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποβληθεί μετά την 31η Μαΐου 2020».

«Οι οφειλέτες που απώλεσαν τη ρύθμιση», «στην οποία είχαν ενταχθεί, δύναται να επανενταχθούν σ΄αυτή, μέχρι την ημερομηνία» της 31ης Μαΐου 2020, «υπό την προϋπόθεση καταβολής του συνόλου των δόσεων της ρύθμισης που έχουν  καταστεί απαιτητές, καθώς και νέων βεβαιωμένων, εκτός ρύθμισης οφειλών. Η αίτηση για την επανένταξη στη ρύθμιση θα υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες ΚΕΑΟ», αναφέρεται στην ίδια διάταξη.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]