“Ορφανή” η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, “μετέωρη” η απόφαση για την International Life (asfalisinet.gr)

Eνα πολύ συζητημένο deal, αυτό της «προσυμφωνίας» για εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τον Γερμανικό Ομιλο Ergo, το καλοκαίρι του 2014, φαίνεται να είναι ακόμα “ορφανό” και όλα δείχνουν ότι η πώληση αυτή θα έχει παράταση μέχρι τέλους του χρόνου.

Αν και πέρυσι υπήρξαν διαψεύσεις, μετά από φήμες, για εμπλοκή στην πώληση και απόσυρση της προφοράς από την Ergo, λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα, στην συνέχεια όμως τόσο η πλευρά του Γερμανικού Ομίλου όσο και η πλευρά της πωλήτριας τράπεζας Πειραιώς, που έχει το πακέτο των μετοχών μετά την εξαγορά της ΑΤΕ Bank, δεν έδωσαν άλλα “σημεία ζωής”, κατά πόσο αυτό το deal συνεχίζει να είναι είναι ενεργό.

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική ακολουθώντας την αυτόνομη πορεία της έχει διορθώσει σημαντικά την θέση της στην ασφαλιστική αγορά σε όλους τους τομείς και πληθαίνουν οι φήμες για ενδιαφέρον και από άλλους για την εξαγορά της, μια και υπάρχει δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς ότι η ΑΤΕ Ασφαλιστική δεν θα μείνει στο χαρτοφυλάκιο της .
Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόχος είναι η πώληση αυτή να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016 .

Ένα δεύτερο ανοικτό ζήτημα, σε επίπεδο εταιρικών deals είναι αυτό της International Life, στην οποία από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει μπει ασφαλιστικός διαχειριστής από την Τράπεζα Ελλάδος (που είναι η εποπτική αρχή των ασφαλιστικών εταιριών) ,με την Εθνική Ασφαλιστική στο κομμάτι που αφορά το χαρτοφυλάκιο των ασφαλίσεων ζωής της πρώτης.
Σύμφωνα με φήμες και πληροφορίες οι δύο εταιρίες διαπραγματεύονταν από τα μέσα της περσινής χρονιάς την μεταφορά του χαρτοφυλακίου ζωής της Ιnternational Life στην Εθνική Ασφαλιστική και ως ένα βαθμό αυτή την μεταφορά θα εξασφάλιζε καλύτερα ο ορισμός διαχειριστή από την εποπτική αρχή στην πρώτη εταιρία.

Σύμφωνα με την απόφαση της εποπτικής αρχής, που έθεσε την εταιρία σε ασφαλιστική διαχείριση, (τον περασμένο Δεκέμβριο) ο διαχειριστής ( επόπτης) θα έπρεπε να είχε δώσει τις σχετικές εκθέσεις του μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2016.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση ή έκθεση από την εποπτική αρχή, ενώ οι σχετικές αποφάσεις που θα έπρεπε να λάβει η Εθνική Ασφαλιστική, σύμφωνα πάντα με φήμες και πληροφορίες, για την εξαγορά του χαρτοφυλακίου ζωής μάλλον σκόνταψαν στις διοικητικές αλλαγές στην εταιρία που έγιναν το προηγούμενο δίμηνο.

Πηγή: www.asfalisinet.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]