Κύπρος: Τι θα γίνει με την Olympic Insurance Company Ltd;

Υπό ειδικό καθεστώς βρίσκεται από τις 9 Μαΐου η ασφαλιστική εταιρεία Olympic Insurance Company Ltd, λόγω προβλημάτων αφερεγγυότητας.

Στην εταιρεία είχε δοθεί προθεσμία ενός μήνα, η οποία έληγε την Παρασκευή 8 Ιουνίου. Μέτοχος της εταιρείας έκανε προσφυγή στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος καλείται να απαντήσει στην έφεση της απόφασης σε 45 ημέρες. Ως εκ τούτου, η Ειδική Άδεια της εταιρείας παρατείνεται μέχρι την απόφαση του Γενικού Διευθυντή, δηλαδή την 23η Ιουλίου.

Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας έχουν δεσμευθεί και εξακολουθούν να είναι δεσμευμένα, ενώ δεν συνάπτονται νέα συμβόλαια ή να ανανεώνονται τα ήδη υφιστάμενα, που έχουν λήξει. Πρακτικά, η εταιρεία δεν μπορεί να προβεί σε οποιεσδήποτε πληρωμές από τις 9 Μαΐου.

Η Έφορος έχει διορίσει Ειδικό Επιτηρητή Συμμόρφωσης, ο οποίος την παρακολουθεί στενά.

“Τα συμβόλαια της εταιρείας είναι σε ισχύ” επεσήμανε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Άγγελος Παναγή στο AlphaNews.Live.

Ερωτηθείς για τη διαχείριση των συμβολαίων που θα βρίσκονταν σε ισχύ μετά την 23η Ιουλίου, ο κ. Παναγή ανέφερε ότι η τύχη τους εναπόκειται στην απόφαση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών.

Η εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της, κατέληξε.

OLYMPIC INSURANCE COMPANY LTD

Πηγή: alphanews.live

 

OLYMPIC INSURANCE COMPANY LTD

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]