Βορίδης: Δέσμευση για είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης στις αγροτικές ασφαλίσεις

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης από το συνέδριο στο συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ δεσμεύτηκε πολιτικά να φτιάξει το μηχανισμό αποζημίωσης των αγροτών εμπλέκοντας στο νέο σχήμα τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποδέχθηκαν οι σύνεδροι την επισήμανση του Υπουργού για σημαντικές αλλαγές στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του. Στο σημείο αυτό επεσήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας με την ιδιωτική ασφάλιση ώστε να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Ο κ. Βορίδης έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε να καλύπτει το μεγάλο χρηματοδοτικό κενό που έχει παρουσιαστεί την τελευταία δεκαετία, υπογράφοντας τη συγκρότηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, από την οποία προκύπτει η παροχή 80 εκατομμυρίων ευρώ ως εγγύηση προς τις τράπεζες προκειμένου αυτές να παράσχουν χαμηλότοκα και μακράς διάρκειας δάνεια στους αγρότες για να συμμετάσχουν αποφασιστικά στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Προέτρεψε δε το σύνολο των τραπεζών να υπαχθούν στο πρόγραμμα αυτό.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]