Τα σενάρια για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον μετρημένα, μετά και την απόρριψη από τους Βρετανούς κοινοβουλευτικούς της πρότασης να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

  1. Το πρώτο σενάριο είναι αυτό της νέας αναβολής. Το Brexit έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές λόγω της μη ομοφωνίας της Βουλής των κοινοτήτων στους όρους της συμφωνίας αποχώρησης. ο νόμος που ψηφίσθηκε πλέον αναγκάζει τον Μπόρις να ζητήσει νέα αναβολή τριών μηνών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2. Οι πρόωρες εκλογές αποτελούν το δεύτερο σενάριο παρόλο που η Βουλή απέρριψε για δεύτερη φορά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Η αντιπολίτευση θα προσπαθήσει να ορίσει τη διεξαγωγή εκλογών σίγουρα μετά τη 15η Οκτωβρίου, ώστε να αποδυναμωθεί ο Μπόρις όσο το δυνατόν περισσότερο μετά από την αποτυχία των υποσχέσεών του για έξοδο της χώρα από την Ένωση.
  3. No deal Brexit. Αν οι συζητήσεις Λονδίνου-Βρυξελλών δεν καρποφορήσουν και η Ένωση δε δώσει νέα αναβολή τότε η έξοδος θα φαίνεται η μόνη μεν καταστροφική δε οδός. Οι οικονομολόγοι μιλούν για ύφεση αύξηση του πληθωρισμού και ραγδαία πτώση της λίρας
  4. Brexit με συμφωνία είναι το ευνοϊκότερο σενάριο εφόσον το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες έρθουν σε συμφωνία βρίσκοντας μία λύση για τον μηχανισμό ασφάλειας στα σύνορα της Ιρλανδίας
  5. Η ακύρωση του Brexit Θα έρθει εάν η αντιπολίτευση κερδίσει τις πρόωρες εκλογές και οργανώσει δεύτερο δημοψήφισμα στο οποίο το όχι στην αποχώρηση επικρατήσει.