Διπλή συμφωνία 620 εκατ. ευρώ της AXA στο Βέλγιο

Η AXA ενισχύει την παρουσία της στην ασφαλιστική αγορά του Βελγίου.AXA συμφώνησε να πουλήσει το 100% της AXA Bank Belgium στην Crelan Bank έναντι 620 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 540 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μετρητοίς και τα υπόλοιπα 80 εκατ. ευρώ θα προκύψουν από τη μεταφορά της Crelan Insurance στην AXA Belgium. Η Crelan Insurance είναι ο ασφαλιστικός βραχίονας της Crelan, που παρέχει  ασφάλιση εγγύησης για τα δάνεια που προέρχονται από την Crelan.

Επιπροσθέτως, ΑΧΑ και Crelan συμφώνησαν να συνάψουν μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία στις γενικές ασφάλειες και στη διανομή, διευρύνοντας την υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ της AXA Bank Belgiumκαι της AXA Belgiumστο δίκτυο της Crelan.

«Αυτή η συναλλαγή αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την εκτέλεση της στρατηγικής μας Ambition 2020 καθώς επικεντρωνόμαστε σε δραστηριότητες καθοριστικής σημασίας και συνεχίζουμε να απλοποιούμε τις επιχειρηματικές μας δομές», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ, Thomas Buberl. «Η διατήρηση των ιστορικών μας δεσμών με την AXA Bank Belgium σε συνδυασμό με τη μεταβίβαση του ασφαλιστικού βραχίονα της Crelan στην ΑΧΑ οδηγεί σε περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης στους προτιμητέους τομείς δραστηριότητας στο Βέλγιο»,

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]