Η πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά από μία περίοδο σκληρής οικονομικής κρίσης είναι πια γεγονός. Η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία είναι πια ελεύθερη να εκπληρώσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της και μάλιστα χωρίς κυβερνητικό εταίρο που μπορούσε να αλλοιώσει το σχέδιο δράσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κατανοητό όλη αυτήν την περίοδο πως η υγεία και η ασφάλιση θα είναι δύο τομείς με ιδιαίτερη βαρύτητα για το κυβερνητικό έργο. Όσον αφορά την κοινωνική ασφάλιση και το ρόλο που θα διαδραματίσει ιδιωτική, η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε πως η κύρια ασφάλιση για σύνταξη και υγεία θα παραμείνει υπό κρατική μέριμνα με την ιδιωτική ασφάλιση να λειτουργεί ως τρίτος πυλώνας, συμπληρωματικός στο ασφαλιστικό σύστημα.

Επίσης, η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο προεκλογικά για ένα σχέδιο υλοποίησης ενός επαγγελματικού τομέα επικουρικής ασφάλισης που θα δίνει πλέον επιλογές στους Νέους ασφαλισμένους και καλύτερες συνταξιοδοτικές προοπτικές.

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε τις συμπράξεις στην υγεία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για αξιοποίηση μονάδων του δημόσιου τομέα υγείας και τον περιορισμό και εξορθολογισμό του κόστους.

Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης πλέον παρόν στις θεσμικές αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δίνουν χώρο στην ιδιωτική πρωτοβουλία

Αντώνης Αντωνόπουλος,

Δημοσιογραφικό Τμήμα,

Insuranceforum.gr

Print Friendly, PDF & Email