Fitch: το Blockchain μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στις ασφάλειες

Η Fitch, μια εκ των τριών μεγάλων εταιρειών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας πιστεύει ότι το Blockchain είναι μια «τεχνολογία που μπορεί να αλλάζει τα δεδομένα» στην ασφαλιστική αγορά.

Στελέχη της Fitch αξιολόγησαν τις πιθανές χρήσεις του Blockchain στον ασφαλιστικό κλάδο σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα αναφέροντας ότι «Οι ασφάλειες είναι ένα εύφορο έδαφος για τις δυνατότητες του Blockchain«.

Ειδικότερα, η εταιρεία βλέπει το Blockchain ως ένα εργαλείο για τον εξορθολογισμό των συναλλαγών των εταιρειών με ταυτόχρονη μείωση της απάτης, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε παράλληλα με την έκθεση.

Αυτά τα οφέλη είναι πιθανό να γίνουν αισθητά μακροπρόθεσμα – κάποια στιγμή τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια – ενώ οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις είναι πιθανόν να είναι ελάχιστες. Επίσης, η τεχνολογία είναι απίθανο να επηρεάσει τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας των επηρεαζόμενων επιχειρήσεων πριν από αυτό το χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την Fitch.

«Οι βελτιωμένες λειτουργίες και οι μειώσεις του κόστους θα μπορούσαν να επιτευχθούν μειώνοντας τους διακανονισμούς και ελέγχους, αυτοματοποιώντας ορισμένες διαδικασίες και βελτιώνοντας την πρόσβαση στα δεδομένα. Οι εκτιμήσεις της πιθανής εξοικονόμησης για τον παγκόσμιο ασφαλιστικό κλάδο λόγω Blockchain, από την Pricewaterhouse Coopers και την B3i, μπορούν να φτάσουν από 15% έως 30% των ετήσιων τρεχουσών δαπανών«!

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι «οι αβεβαιότητες γύρω από αυτή την εκκολαπτόμενη τεχνολογία παραμένουν έντονες». Ειδικότερα, «δεν είναι σαφές πόσο ευρέως θα υιοθετηθεί το Blockchain και αν οι αποδόσεις από τη χρήση μιας πλατφόρμας θα αντισταθμίσουν την αρχική επένδυση«.

«Υπάρχουν πολλά νομικά, κανονιστικά και θέματα ασφάλειας που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να διευκολυνθούν οι υλοποιήσεις σε μεγάλη κλίμακα«, γράφει η έκθεση της Fitch, προσθέτοντας ότι: «H τελική βιωσιμότητα της τεχνολογίας για τον ασφαλιστικό κλάδο θα εξαρτηθεί από την υιοθέτηση της από τους ηγέτες της βιομηχανίας έτσι ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».

Πηγή: startupper.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]