“Internet of Things ή Insurance of Things;” στο 31ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Insuranceforum.gr στα Τρίκαλα από την Μυρτώ Χαμπάκη

Την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019  η ασφαλιστική αγορά των Τρικάλων συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο του InsuranceForum.gr με γενικό τίτλο  «Η Διαμεσολάβηση στη νέα Ψηφιακή Εποχή» που διεξήχθη υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων και της Ένωσης Επαγγελματιών Διαμεσολαβούντων Τρικάλων.Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε με μία περιεκτική και άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία της η Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II ARAG SE με την ομιλία της: “Internet of Things ή Insurance of Things; Έξυπνες συσκευές για έξυπνη ασφάλιση”. Η κα Χαμπάκη έκανε αντιληπτή τη σημασία του Internet of Things (IoT) για την ασφαλιστική βιομηχανία.

Tα IoT Οικοσυστήματα αποτελούνται από έξυπνες συσκευές (smartphone, tablets, οικιακές συσκευές, συσκευές smart home, fitness trackers κλπ.), οι οποίες λειτουργούν απομακρυσμένα από το δίκτυο, προκειμένου να στέλνουν πληροφορίες σε μια συσκευή του IOT ή να λαμβάνουν πληροφορίες και εντολές.

Τέτοιου είδους οικοσυστήματα μπορούν να ωφελήσουν την ιδιωτική ασφάλιση. Το 81% των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου πιστεύουν ότι το IoT και η έννοια της «συνδεδεμένης ασφάλισης» θα αλλάξει ριζικά τη μέχρι τώρα γνωστή λειτουργία της ασφαλιστικής  αγοράς. Τo κάθε οικοσύστημα που εντάσσεται στο IoT ανοίγει τεράστιους ορίζοντες στην ασφαλιστική βιομηχανία:

  • για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης και της μείωσης των αναλαμβανόμενων κινδύνων,
  • για την κατανόηση των παραγόντων κινδύνου,
  • για την κατανόηση της συμπεριφοράς και των αναγκών των καταναλωτών,
  • για τη δημιουργία προϊόντων ουσιαστικής και προσωποποιημένης αξίας …
  • Για τη δημιουργία στενότερων δεσμών με τον καταναλωτή…

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι δομές της σύγχρονης οικονομίας επιτρέπουν στις νέες εταιρίες τεχνολογίας να ανταγωνιστούν κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως του μεγέθους ή της φήμης της!

Η τεχνολογική επανάσταση φέρνει και κινδύνους!  Η διείσδυση των disruptors ακόμα και σε καλά προστατευμένους κλάδους, όπως αυτός της ιδιωτικής ασφάλισης, δεν αφήνει πλέον περιθώρια τις επιχειρήσεις του κλάδου για κωλυσιεργία. Ο νέος κόσμος που αναδύεται απαιτεί και έξυπνη ασφάλιση!

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]